TÂRGOVIȘTE: Fitness și sfaturi de nutriție pentru sportivii Special Olympics – GALERIE FOTO

Distribuie:

Sala la de sport a Universității „Valahia” din Târgoviște a găzduit pe 11 noiembrie 2016 un eveniment Special Olympics care a adus laolaltă copii și tineri care în ultimele luni s-au antrenat în cel mai nou proiect al Fundației Special Olympics din România. Este vorba despre programul SOfit, care propune o abordare unificată a stării de bine. Sportivii, dar și părinții acestora, sunt ghidați, educați și încurajați să mențină un stil de viață sănătos prin creșterea nivelului de activități fizice și prin îmbunătățirea alimentației. Fundația Special Olympics din România implementează acest program în București, Târgoviște și Cluj-Napoca, cu sprijinul partenerilor locali din cele trei orașe. La Târgoviște, parteneri sunt reprezentanți ai Universității „Valahia” și cei ai Asociației „Eu pot!”. Împreună cu studenți voluntari, copiii și tinerii au demonstrat că în lunile de antrenament au deprins mișcări de fitness. În sală, au fost 15 sportivii cu dizabilități intelectuale, însoțiți de părinți sau bunici și zece stundeți voluntari. După demonstrația de fitness, conf. univ. dr. Bianca Chera Ferrario a susținut pentru participanții la eveniment și un seminar pe teme de nutriție. Practic, au fost făcute recomandări pentru alcătuirea unor mese sănătoase care să acopere nevoile sportivilor.

Cu pași mici și siguri sportivi tineri

Nouă sportivi cu dizabilități intelectuale din Târgoviște , cu vârste cuprinse între doi și opt ani, au participat pe 11 noiembrie 2016, la un eveniment sportiv organizat de Fundația Speial Olympics din România. Timp de o oră micuții, împărțiți în două grupe, au parcurs trasee aplicative ce au cuprins, între altele, aruncări, probe de echilibru, sărituri și mers sau alergare. Activitatea sportivă a fost coordonată de conf. univ. dr. Bianca Chera Ferrario. După demontrația tinerilor sportivi au avut loc , într-o sală de curs a Universității „Valahia” din Târgoviște, două seminarii pe teme de sănătate. Unul a pus în dezbatere problemele oftalmologice ale copiilor si tinerilor cu dizabilități intelectuale, iar celălalt problemele de dentiție. Medicii Dana Cerăceanu și Ioana Rau s-au aflat pentru două ore față în față cu părinții sportivilor Special Olympics care au pus întrebări și au cerut sfaturi .
Demonstrația Sportivilor Tineri și seminarul pe teme de sănătate au avut loc în cadrul grantului Healthy Community și cu fonduri din partea Uniunii Europene, componenta Programe de sănătate.

Corina Gîlcă
Coordonator Comunicare
Fundatia Special Olympics din Romania
Bulevardul Iuliu Maniu, Nr. 7, Corp Z, Etaj 2, Sector 6, Bucuresti
Tel/Fax. 021 318 59 66. Mobil +4 0724 083 020
www.specialolympics.ro

 Despre Fundația Special Olympics din România: Fundaţia Special Olympics din România a fost înfiinţată în noiembrie 2003, ca parte integrantă a mişcării sportive internaţionale Special Olympics. Organizația contribuie la integrarea socială a persoanelor cu dizabilităţi intelectuale, oferindu-le şansa de a-şi descoperi şi dezvolta potenţialul şi calităţile sportive prin intermediul programelor de pregătire şi a evenimentelor competiționale, organizate pe tot parcursul anului. Astfel, sportivii noștri au ocazia de a deveni membri activi ai familiei şi ai comunităţii din care fac parte. Special Olympics constituie o experienţă care insuflă energie, sănătate, încredere în sine şi bucuria de a trăi.

15051918_1184723504926255_2124665512_o 15045509_1184723581592914_1799998651_o 15060476_1184723524926253_33248413_o special-olympics-4 special-olympics-3 special-olympics-2 special-olympics-1 special-olympics-13 special-olympics-12 special-olympics-11 special-olympics-10 special-olympics-8 special-olympics-7 special-olympics-6 special-olympics-5

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro