Târgoviştenii chemaţi să salveze COS: “Dacă vom fi câteva mii, se va întâmpla!”

Distribuie:

Sindicaliştii de la Valahia nu renunţă la ideea că fostul mare întreprindere -Combinatul de Oteluri Speciale Târgovişte, poate fi salvat de stat de al falimentul iminent. Aceştia cer clasei politice măsuri concrete care ar avea ca efect acest lucru:

 • Modificati Legea Sigurantei Nationale si permiteti interventia de urgenta a statului atunci cand o unitate economica strategica este in pericol de a fi adusa in stare de nefunctionare;
 • Modificati Legea Insolventei si ridicati administarea speciala daca nu exista program de reorganizatre dupa un an de la intrarea in insolventa;
 • Modificati Legea Exproprierii si permiteti declansarea  procedurii de expropriere si in situatia in care au fost incalcate clauzele contractului de privatizare, si/sau  in situatia in care unitati de importanta nationala,  privatizate din fondul statului sunt aflate in pericol de a fi aduse in stare de nefunctionare sau de lichidare; Deasemenea, dreapta si prealabila despagubire sa nu fie mai mare decat pretul platit la momentul privatizarii, din care sa fie scazute veniturile obtinute din  instrainarile de active/utilaje/patrimoniu etc.
 • Adoptati o Lege speciala, derogatoare de la cadrul general al procedurii insolventei, prin care statul roman sa poata confisca activele privatizate, in contul creantelor statului.

Astăzi, 17 august, pe Platoul Prefecturii Dâmboviţa au protestat aproximativ 100 de persoane. Liderul Sindicatului Valahia, Nicolae  Dragodănescu, ultimul şef de sindicat din metalurgia dâmboviţeană care nu a abandonat lupta, a făcut un apel către târgovişteni de a sprijini mişcările de protest ale sindicatului: “Aduceţi-vă aminte, iarna către primăvară, când dacă poporul s-a unit, ce s-a întâmplat cu celebra ordonanţă 13. Atunci s-a modificat ceva! Dacă vom continua să fim câteva sute aici, nu se va întâmpla nimic, dar dacă vom fi câteva mii vă spun că se va întâmpla. Şi vor veni şi politicienii cu coada între picioare să apere interesul naţional. Dar dacă nu îi veţi obliga să o facă, nu o vor face, pentru că au altele mai importante pentru ei, nu pentru voi.

Nici un reprezentat al autorităţilor publice nu a venit să discute cu protestatarii. Mişcări sindicale  similare vor avea loc şi în perioada următoare.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

: 4 ganduri despre “Târgoviştenii chemaţi să salveze COS: “Dacă vom fi câteva mii, se va întâmpla!”

 • 18 august 2017 at 14:04
  Permalink

  Intrebarea care se naste este urmatoarea cum de tocmai acum dupa mai bine de 10 ani de cand COS este in situatia dezastruasa in care este, a aparut salvatorul? pana acum de ce nu a fost interesat de soarta colegilor din COS? DE CE EL MARELE SALVATOR SINDICALIST in loc sa ajute trage sa distruga miscarea sindicala din COS? si se mai pot spune multe chiar si despre cele 3 tipuri de adeziuni date oamenilor….si despre nu platiti cotizatie dar pana la urma trebuie sa platiti 15 lei pe luna…dupa ce criterii si cine a stabilitacest cuantum?

  Reply
 • 18 august 2017 at 14:04
  Permalink

  Din pacate acest ,,miting” de fatada, facut pentru imaginea unor lideri avizi doar de publicitate, nicidecum de binele oamenilor si la care au participat aproximativ 50 de oameni….unflati insa la numar pana la 100, nu aduce nimic altceva decat doar capital de imagine si nu rezolva deloc problemele colegilor din COS. Acele aberatii cerute chipurile de sindicalisti sunt rezultatul dezinformarii si nestiintei, nu pot fi facute nationalizari, schimbari de legi care sunt in concordanta cu legislatia europeana.

  Reply
 • 17 august 2017 at 19:39
  Permalink

  pe cît de trist, pe atît de tardiv.
  o manifestație 24 din 24 în fața casei de avocatură avută de Mechel la preluare n-ar fi de interes?
  poate sensibilizează pe cine cît a fost prefect n-ați catadicsit să-l deranjați.

  Reply
 • 17 august 2017 at 18:43
  Permalink

  Dragi sindicalisti daca a fost incalcat contractul de privatizare a COST solicitati domnului Adrian Tutuianu o asistenta juridica caci din calitatea de avocat al rusilor s-a descurcat bine facilitand falimentul unei intreprinderi strategice. Sigur ca acum in calitate de ministrul al apararii ar fi avut nevoie de ceva oteluri speciale. Poate o sa cumparam de la rusi daca se hotarasc nemtii/UE sa renunte la sanctiuni !! Iar in legatura cu nationalizarea lasati-o mai moale. Nu cred ca romanii mai sunt dispusi sa plateasca “gaurile negre ” create de”baietii destepti ” patrihotii nostri de zi cu zi.

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro