Târgovișteanul Vasile Lupașc, din nou campion mondial!

Târgovișteanul Vasile Lupașc a participat la Campionatul Mondial de Arte Marțiale WTKA 2017 care s-a desfășurat în Toscana (Italia) și a câștigat medalia de aur!!! Foarte interesant e faptul că e a 10-a medalie de aur câștigată la un campionat mondial, în care au participat 10.000 de sportivi din 120 de țări, o performanță foarte greu de egalat, care reflectă clar nivelul profesionist al seniorului! De remarcat e faptul că Vasile a dorit să participe la acest campionat mondial pentru a dona medalia, în cazul obținerii acesteia, Asociației Pavel, care se ocupă de copiii bolnavi de cancer!


Nicio bătălie nu este pierdută atâta vreme cât mai există voința de a câștiga! Cred cu tărie că, atunci când omul face tot ce îi stă în putință pentru a câștiga orice fel de bătălie dreaptă, Dumnezeu intervine și aduce victoria “luptătorului”. Miracole se întâmpla zilnic în jurul nostru, mai ales în cazul inocenților, al copiilor.

Probabil nu există o boală mai rea decât cancerul sau bolnavi mai neajutorați decât copiii. De aceea, am ales ca la Campionatul Mondial WTKA de arte marțiale din acest an să lupt și pentru a oferi o șansă reală micuților care au o teribilă voință de a câștiga bătălia împotriva cancerului.

Numele meu este Vasile Lupașc și practic sportul de performanță de 38 de ani. După întoarcerea tatălui meu din Japonia, părinții m-au încurajat să încep primele lecții de judo. A fost experiență care mi-a folosit enorm, mai târziu, când am început practicarea karate-ului.

După judo a urmat baschetul timp de 15 ani, sport un sport de o frumusețe aparte.

Anii petrecuți pe terenul de baschet, antrenamentele grele, calitățile fizice dezvoltate, au făcut trecerea spre înalta performanță în karate mult mai ușoară.

Din 1992 am început practicarea constantă a karate-ului, participând la stagii de antrenamente cu maeștrii legendari.
A fost o șansă imensă să pot studia, între alții, cu David Scott, unul dintre cei mai cunoscuți învățători Zen din Europa şi cu Giuseppe Meloni, fostul bodyguard al lui Frank Sinatra. De la ei am învăţat esența karate-ului vechi.

În 1994 am participat la primul campionat naţional de karate, organizat la Târgovişte, concurs la care am obţinut medalia de aur.

De atunci, am avut șansa să ascult imnul României la 9 campionate mondiale de karate.

Una dintre cele mai frumoase amintiri se leagă de Irish Open, în 2006. Acolo, arbitrii mi-au dat nota 9.9 (nu aveau 10), în condiţiile în care și nota 9 se acorda foarte greu. A fost un moment unic, când americanii care urmau în concurs nu au mai vrut să intre, iar concurenţii mi-au cerut autografe.

Sportul mi-a oferit nenumărate momente de împlinire și vreau să împărtășesc darul primit cu cei pentru care putem să facem o diferență remarcabilă în bine. În 25-29 Octombrie 2017 voi participa la Campionatul Mondial de Karate din Italia, de data aceasta pentru o cauză deasupra oricărei satisfacții sportive.

La invitația Elizei Nițescu, care este de 4 ani voluntar și fundraiser în cadrul Asociației PAVEL, voi ajuta la strângerea de fonduri pentru reabilitarea spațiilor de masă și joacă pentru copii, din cadrul Institutului Oncologic Fundeni.

În mod evident, o stare psihică bună ajută și grăbește vindecarea, chiar și in cazul bolilor mai grave. Acest proiect nu este cu nimic mai puțin important decât tratamentul medicamentos efectiv al copiilor.

Toate fondurile rezultate în urma campaniei de colectare a donațiilor pentru copii, ocazionate de participarea mea la Campionatul Mondial de karate 2017, vor merge către Asociația PAVEL (specializată în proiecte medicale și educaționale pentru copiii bolnavi de cancer), care va direcționa sumele către proiectul “Reabilitarea spațiilor Asociației PAVEL”.” – au fost cuvintele lui Lupașc pe pavel.galantom.ro

Palmaresul lui Vasile Lupașc:

KARATE: de 22 de ori campion național, de 10 ori campion mondial, de 5 ori medaliat cu argint la campionatele mondiale.

BASCHET: de 2 ori medaliat cu argint la campionatele naționale de juniori.

Mai multe detalii despre cum puteți ajuta acești copii, veți găsi la următoarea adresă:

http://pavel.galantom.ro/fundraising-pages/view?id=4439

Vasile Lupașc continuă să ne uimească prin tot ceea ce face pentru Târgoviște și pentru România…fie că scrie o carte, realizează un film sau câștigă medalii de aur la nivel mondial! Mulțumim Vasile pentru tot ce faci, ești un om impresionant!

Bogdan Marius Gheorghe

 


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Un gand despre “Târgovișteanul Vasile Lupașc, din nou campion mondial!

  • 6 noiembrie 2017 at 6:26
    Permalink

    despre escrocul de frate-sau,care se crede mare bataus si initiat al artelor martiene,niciun cuvant??..halal presa!!!

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro