Casa unui celebru arhitect de origine italiană, care şi-a pus amprenta decisiv asupra arhitecturii Târgoviştie a fost scoasă la vânzare. Imobilul se află pe Bulevardul Castanilor, o zonă care păstrează farmecul interbelic şi poate fi achiziţionată pentru 220 000 de euro.
Arhitectul Romano De Simon (1900-1981) s-a născut la Târgovişte, părinţii săi fiind italieni. Romano De Simon a urmat şcoala primară şi secundară la Târgovişte, iar ulterior a absolvit în anul 1923, Academia de Belle Arte din Parma. A predat desenul şi limba italiană la Liceul Comercial din Târgovişte şi a fost profesor la Institutul de Arhitectură „Ion Mincu” din Bucureşti.
Casa de pe Bulevardul Castanilor a fost ridicată în 1925. A fost concepută după planurile arhitectului, în stil neoromânesc, fiind o construcţie aparte în arhitectura târgovişteană. La construcţia casei au fost folosite elemente sculpturale brâncoveneşti. Casa se remarcă şi prin leul sculptat aflat la intrare. Leul este creaţia arhitectului Romano De Simon.
Romano De Simon este şi arhitectul bisericii Romano-Catolică „Cristos Rege” din Ploieşti şi bisericii Romano-Catolică „Sfântul Anton de Padova” din Constanţa, monumentul ridicat în cinstea eroilor din Războiul pentru Reîntregirea Neamului de la Mănăstirea Dealu, Casa Irimescu Cândeşti (actuala Direcţie Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului), Casa Balaban, clădirea Băncii din Târgovişte. De asemenea, a realizat planurile pentru amenajarea Sălii de Arme (actualul Cerc Militar Târgovişte) ca sală de teatru, de conferinţe, bibliotecă, sală de sport şi pentru bisericile ortodoxe din Şotânga şi Gura Ocniţei şi pentru bisericile romano-catolice din Ploieşti, Constanţa, Bucure şti, Târgu Frumos. A realizat şi sculpturi: Statuia soldatului de la Podu Rizii, busturile Agonia eroului, Ghica Budeşti, Simotta, Leonardo Andervolti.
Sunt tare curios care are curajul să vină cu 220000 de euro ,în zilele astea când DNA a început să verifice pe toți parveniții erei post revoluționare !Hai copii puneți botul va rog !