TÂRGOVIȘTE: Pacienții externați la cerere, între “nu credeam” și “nu medicii salvează, ci Dumnezeu”

Foto: captura Digi24

Peste 100 de dâmbovițeni, confirmați pozitiv cu virusul Covid-19 au cerut externarea, înainte de vindecare, sau au refuzat să fie internați. Digi24 a realizat un material video în interiorul secției pentru tratarea acestora și a stat de vorbă cu cei care se externau la cerere în acel moment.

Doamna Floare P, este unul din pacienții care nu au mai așteptat negativarea testului. A fost internată împreună cu soțul care s-a vindecat și a cerut să plece acasă o data cu el. Solicitarea ei este susținută și de acesta.

– Am stat 12 zile, am fost și la Infecțioase, ne-a mutat aici. Și acum, dacă pleacă soțul, pentru două zile câte trebuia să mai stau, vreau să merg acasă, că stau acasă, că noi suntem singuri în curte, nu avem pe nimeni, spune femeia.

– Dar testul este încă pozitiv la dvs…

– Da, știu, dar oricum, nu se negativează așa, gata, repede.

În discuție intervine și soțul, Ion Piciorang:

– Eu fiind negativ și sunt în două case, pentru două zile cât mai are ea…, începe el să explice.

–  Avem două-trei case (camere – n.r.) și suntem singuri, bătrâni singuri. Și două zile ar trebui, normal, să mai stau, spune Floarea Piciorang.

– Ce v-au spus medicii?

– Păi așa ne-au spus, dacă vrem…suntem liberi. Am făcut și… de-asta, cum îi zice… am dat declarație pe propria răspundere pentru astea două zile.

Femeia recunoaște, totuși, acum că a greșit când nu a crezut că boala există. „Nici eu nu am crezut, să creadă, că nu e de glumit! E ceva care nu se vede, de-aia ți se pare că nu e adevărat, nu se vede, dar când începe să se vadă reacția, automat atunci… Este adevărat și pe bune și nu e de glumit și nu e așa ușor, după cum se vede”, spune femeia, în materialul video pe care îl puteți urmări mai sus.

Un alt pacient care nu a mai așteptat rezultatul testului ca să vadă dacă s-a vindecat este Sorin F, de 27 de ani.  „Testul meu a fost prelevat în dimineața asta (n.r. pentru a vedea dacă s-a vindecat), nu am avut însă niciun simptom, sunt internat de vreo opt zile. Ce pot să vă spun?” le-a spus reporterilor.  Rămâne sceptic în privința virusului și spune că totul i s-a tras de la o răceală, pentru că a stat în curent, dar și de la un atac de panică „ Problema mea mare e că am avut însă șase atacuri de panică, m-am speriat mai mult. (…) Am răcit inițial, am lucrat la casă cu geamurile deschise, am ajuns la spital la Moreni, acolo mi s-a prelevat test, am stat în izolare acasă două zile”.

Sorin nu crede că medicii l-au salvat, ci credința: „Nu au putere prea mare ei (n.r. medicii), da. Dumnezeu lucrează prin oameni și prin ei, dar… (Reporter: Oamenii ăștia au salvat multe vieți…) Știu. Dar eu cred că Dumnezeu i-a salvat, nu ei!” Acesta se grăbea să ajungă acasă la iubita sa deși nu stia dacă mai este bolnav sau nu.

Bogdan Ocnaru, cel care a realizat materialul video în spitalul din Târgoviște   a scris un mesaj  pe facebook după aceasta experiență.

“In sectia Covid a Spitalului Targoviste am filmat doi pacienti care se pregateau sa fie externati. Sunt inca pozitivi, dar au spus ca vor sa plece acasa, ca ei sunt bine.
E vorba despre o femeie, peste 50 de ani, al carei sot s-a vindecat. Desi ea are inca virusul, a spus ca vrea sa plece odata cu el. A stat internata aproape doua saptamani, iar medicii spun ca s-ar putea sa aiba noroc si sa fie bine.
Al doilea pacient externat, un tanar de 27 de ani. E internat doar de cateva zile si a avut simptome usoare. Acum, el zice ca nu mai are nimic si ca va fi bine. “Nu doctorii m-au ajutat, ei n-au facut nimic, doar Dumnezeu m-a ajutat!”
Medicii spera ca Dumnezeu sa-l ajuta si de aici inainte si sa nu se intoarca intr-o stare grava. Saptamana asta au mai reinternat doi pacienti.
Povestea asta va fi difuzata diseara, la ora 20.

DSP Dambovita spune ca 6 pacienti externati recent au infectat alte 26 de persoane, dupa ce au iesit din spital!

P.S. Incercam sa setez frecventa microfonului. Aveam combinezoanele pe noi de doar 5 minute, deja ochelarii erau aburiti, iar noi eram transpirati. E inuman sa stai mai mult de 10 minute imbracat asa.
Medicii, asistentele si infirmierele stau ore intregi echipati. Se imbraca si dezbraca de cel putin 3 ori pe zi.”

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro