TÂRGOVIȘTE: Pacienți Covid-19, care s-au externat sau au refuzat internarea, vin la spital. Ce se întâmpla la Terapie Intensivă

Distribuie:

Aproximativ 40 de persoane diagnosticate cu coronavirus în județul Dâmbovița au refuzat internarea sau au cerut medicilor să îi externeze, în urma deciziei CCR conform căreia internarea nu se poate face obligatoriu, fără acordul pacientului.

În cursul zilei de astăzi, cinci dintre aceștia au venit la spital și au cerut ajutorul  și internarea, respectiv reinternarea. Medicii se așteaptă ca numărul lor să crească. Decizia de a reveni la spital s-a datorat agravării unor simptome specifice virusului sau apariției lor. În întreaga țară, pacienți care inițial au refuzat sau s-au externat au început să revină în spitale.

În același timp, întreg sistemul medical românesc se confruntă cu lipsa medicilor specialiști pentru Terapie Intensivă, una din cele mai grele specializări. Problema se resimte și la Târgoviște, mai ales că unul dintre medici a ales să demisioneze zilele acestea. La Târgoviște, compartimentele de terapie, atât Covid, cât și neCovid sunt deservite de 3 medici angajați ai spitalului, 2 medici cu contract de colaborare și încă 3 medici care vin, pentru gărzi, de la Spitale din capitală. Necesitățile de personal sunt însă mult mai mari, dar, deși au fost scoase la concurs în mod repetat, nimeni s-a prezentat la Târgoviște.

Astăzi, la terapie intensivă Covid-19 în spitalul județean sunt internate 5 persoane. Capacitatea secției special destinate persoanelor cu coronavirus este de 6 paturi. În colaborare cu  Comitetul Național pentru Situații de Urgență s-a luat decizia ca în cazul în care alte spitale nu au pacienți Covid- 19 pe secția de Terapie Intensivă, în funcție de caz, să fie transferați unii pacienți dâmbovițeni. Recent, s-a aprobat transferul a trei pacienți, din care doi au decedat în timpul transportului, sper spitalele din Galați și Medgidia. “Am discutat și cu Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, am formulat mai multe adrese, în așa fel încât să rezolvăm în interesul pacienților problematica Terapiei Intensive. La acest moment, nu există o altă decizie de transfer de la Târgoviște către alte unități medicale. Analizăm fiecare caz medical în parte și vom vedea ce e de făcut pe viitor” a precizat directorul spitalului, medical Claudiu Dumitrescu.

Astăzi, conform raportărilor statistice, Dâmbovița a ajuns la 697 de cazuri diagnosticate de coronavirus. De la începutul pandemiei, în județul nostru, 315 persoane au fost vindecate, iar 28 de persoane, cu acest diagnostic, au decedat.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro