TÂRGOVIŞTE: Jean de la Craiova, Cristi Dules şi alţii, în concert la a X-a ediţie a Zilei Internaţionale a Romilor

În perioada 6 – 8 aprilie se desfăşoară la Târgovişte a X-a ediţie a Zilelor etniei rome. Evenimentul este organizat de Partida Romilor  – Centrul Regional Dâmboviţa şi a fost sprijinit financiar de către Ministerul Culturii. Este primul an când autorităţile locale şi judeţene nu contribuie cu alocări bugetare pentru acest eveniment.

Printre  evenimentele programate se numără o competiţie sportivă, una dedicată copiilor, dar şi concerte în Parcul Chindia. Cupa Diversităţii la Fotbal este găzduită de Sala de Sport a comunei Răzvad. Se întrec echipe din Târgovişte, Gura Ocniţei, Ungureni, Nucet, Ludeşti, Vlădeni şi Moreni, într-un sistem eliminatoriu cu meciuri a câte 2 reprize de 15 minute.

Vineri, 7 aprilie, 150 de copii vor lua parte la un concurs de desene pe asfat, pe tema “Natură şi diversitate etnică” ce se va desfăşura la sediul Asociaţiei Partida Romilor din Târgovişte. Copii vor primii diplome, rechizite şi dulciuri din partea organizatorilor. Tot Vineri, În Parcul Chindia, Ansamblul Chindia va susţine un spectacol  de muzică populară.

Sâmbătă, de la ora 17:00 în Parcul Chindia din municipiului Târgovişte vor concerta Jean de la Craiova, Cristi Dules, Nico, Minodora şi alţii, într-un spectacol prezentat de Axinte. Intrarea este liberă.

“Acţiunea vrem să fie un exemplu pentru noua generaţie şi tradiţiile pe care vrem să le ducem mai departe. Să nu încurajăm segrerarea, unii faţă de ceilalţi. E loc pentru toţi pe acest pământ. (… ) Romii îşi doresc să trăiască mai bine. Romii au nevoie de locuri de muncă, de infrastructură, au nevoie de acte de proprietate. Obligaţia statului este să învestească în comunităţile slab dezvoltate pentru ca oamenii din aceste comunităţii să ajungă contribuabili”  a declarat preşedintele Asociaţiei Partida Romilor Centrul Regional Dâmboviţa, Moise Vasile.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro