Târgoviște, gazdă pentru o mie de basarabeni

Mai bine de 1000 de basarabeni vor vizita fosta capitală a Țării Românești în intervalul august – final de septembrie. Acțiunea face parte din programul național de înfrățire a românilor din România și din Republica Moldova, „Cunoaște-ți Țara”.

            Primul grup de 50 de basarabeni va ajunge la Târgoviște astăzi și până pe 4 august va vizita Institutul de Cercetare Științifică, Biblioteca Județeană, Cetatea Domnească, Turnul Chindiei, Mănăstirea Dealu și un obiectiv economic.

După cum sugerează numele, <<Cunoaște-ți Țara>>, programul are ca scop înlăturarea prejudecăților inoculate basarabenilor prin propaganda sovietică și contactul cu realitățile din România prin experiență directă, nemijlocită. Târgoviște a avut un statut privilegiat, fiind cel mai important centru economic și cultural al Țării Românești, capitală în vremea lui Mircea cel Bătrân, aspect care suscită interesul basarabenilor dornici să cunoască istoria la fața locului”, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

 

Programul „Cunoaște-ți Țara”  este organizat de către Platforma Unionistă Acțiunea 2012, alături de parteneri din întreaga țară, și va permite venirea în România a 100.000 de basarabeni. Cazarea în Târgoviște este asigurată de Universitatea Valahia din Târgoviște. Organizatorii fac un apel către toți locuitorii orașului: să să se înfrățească cu basarabenii folosind platforma online www.basarabia-acasa.ro.

 

 

Platforma Unionistă Acțiunea 2012                                                                                              2 august 2016

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro