TÂRGOVIȘTE: Calea Luminii, la ediția a XIX-a. Manifestarea este unică în lume

Târgoviștenii sunt așteptați în  Joia Mare, pe data de 5 aprilie 2018, începând cu ora 18:00, la a XIX-a ediție a evenimentului “Calea Luminii”. Este vorba de o manifestare inițiată de artistul plastic Mihai Șerbănescu, care se desfășoară cu sprijinul Consiliului Local și Primăriei Municipiului Târgoviște prin Teatrul Tony Bulandra, în parteneriat cu Arhiepiscopia Târgoviște și Școala de Arte „Octav Enigărescu” Târgoviște. Evenimentul este unic în lume.

Organizatorii anunță că procesiunea va  începe din fața Casei Sindicatelor (Piața Mihai Viteazul), unde vor fi așezate 1000 de lumănări și va continua în jurul Mitropoliei și pe Bulevardul Carol I.

Un eveniment cu caracter de ritual care, așa cum spune inițiatorul său, Mihai Șerbănescu, semnifică lumina din noi înșine, pe care o purtăm de la naștere până la trecerea în neființă și pe care suntem datori să o răspândim, urmând exemplul lui Isus – Lumina Lumii. Din punct de vedere artistic, Calea Luminii este un happening – o întâmplare, o provocare pentru târgoviștenii care prin prezența lor numeroasă mențin pecetea unicității.” se arată într-un comunicat  al Teatrului Tony Bulandra.

 

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro