TÂRGOVIŞTE: Aniversare printre lacrimi – Secţia care găzduieşte pacienţii grav bolnavi a împlinit un an

Compartimentul de Îngrijiri Paliative din cadrul Spitalului Județean Târgoviște a împlinit, astăzi, un an de zile de funcţionare. 328 de pacienţi, grav bolnavi, imobilizați la pat, oncologici, cardiaci, cu boli neurologice sau cu insuficiențe renale cronice au trecut pragul secţie în cele 365 de zile care s-au scurs. Pentru mulţi dintre ei a fost ultima oprire înainte de veşnicie.

Compartimentul de Îngrijiri Paliative este un proiect în care a crezut cu toată tăria doctoriţa Carmen Marcu. “Am prezentat multor oameni conceptul aceste secții, le-am explicat de ce trebuie să fie altfel și că nu o să pot să cer spitalului lucruri care nu par să fie de spital și atunci am avut plăcuta surpriză ca foarte mulți oameni și firme să facă donații la această secție”, declara aceasta la deschiderea secţiei. Lucrurile nu s-au schimbat foarte mult, Compartimentul având în continuare parte de sprijinul multor sponsori, printre care şi o parte din cei care au pierdut pe cineva drag internat aici şi care acum vor să întoarcă sprijinul de care au avut parte aceştia.

La un de funcţionare, aniversarea s-a făcut printre lacrimi amestecate din fericirea că acest proiect merge mai departe, dar şi din tristeţea familiilor şi durerea pacienţilor. Mulţi dintre ei şi-au regăsit aici speranţa ca vor învinge cruntele suferinţe şi că se vor însănătoşi. Şi familiile încep să creadă sau să-şi găsească liniştea ştiindu-i bine  îngrijiţi şi demni până la final. Compartimentul are şi un psiholog, dar şi un preot, care alină împreună suflete şi conştiinţe.

Cei care vor să fie alături o pot face prin intermediul Asociaţiei  “Viaţa ca un zbor de fluture”, asociaţie înfiinţată pentru a sprijini această secţie (CUI: 37753539, IBAN: RO61BTRLRONRT0394370101, Telefon: 0744374424,0727814918, 0720933828).

O parte din personalul Compartimentul de Îngrijiri Paliative Târgovişte.

Preşedintele CJD, Alexadru Oprea, analizează posibilitatea extinderii secţiei pentru a putea primi mai mulţi pacienţi

 

 


Valeriana heidelbergcement


Gurmand + Raiman caleatargovetilor
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro