TÂRGOVIŞTE: 10 copii și tineri cu dizabilități intelectuale au învăţat să redacteze un discurs

10 copii și tineri cu dizabilități intelectuale, au învățat, azi, în cadrul unui seminar de instruire organizat de Fundația Special Olympics din România, la Târgoviște, reguli de redactare a unui discurs. Au învățat cum să scrie un text despre viața lor de sportivi și cum să–l prezinte public în mod atrăgător. De asemenea, tinerii au aflat lucruri noi despre atribuțiile unui Sportiv Lider Special Olympics. Participanții, de la Asociația EU POT Târgoviște au învățat  despre cât de importantă este încrederea în forțele proprii, despre ce este un mentor și care este rolul unui lider. Alături de copii și tinerii cu dizabilități s-au aflat trei elevi din școli de masă din Târgoviște și nouă părinți care au lucrat efectiv alături de copii lor la alcăturirea discursurilor.

La evenimentul de astăzi, Ioana Ghițulescu, tânar Lider Special Olympics din București, și medaliată cu argint la bocce pe echipe, la Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics de la Los Angeles din 2015, a însoțit și a ajutat echipa Special Olympics, ținând discursuri, pe care le-a exersat în decursul mai multor zile.

Evenimentul a fost găzduit de Facultatea de Științe Umaniste din cadrul Universității Valahia din Târgoviște.  „ Este un eveniment important pentru formarea lor familială  și pentru viața lor. În această formare fair play –ul este un factor major și important, iar perseverența trebuie să fie cultivată și dezvoltată de-a lungul lor întregii lor activități”, a declarat conf. Univ. dr. Bianca Chera Ferrario , directorul Departamentului Educație Fizică și Sport din cadrul Universității Valahia din Târgoviște


Activitatea a făcut parte din proiectul iLead – Special Needs Athletes Leadership Initiative/EU Decid – Sportivi Lideri cu dizabilități intelectuale și urmărește implicarea activă a tinerilor cu dizabilități intelectuale și a celor fără dizabilități ca parteneri cu drepturi egale în viața comunității. 50 de tineri cu dizabilități intelectuale din București, Călărași, Târgoviște, Brașov și Ploiești își vor consolida abilitățile de lider în calitate de ambasadori ai semenilor lor, de educatori și de antrenori devenind astfel modele de urmat.

Proiectul este finanțat de Adobe Foundation și se desfășoară pe o perioadă de 12 luni in șase orașe.

Fundația Special Olympics din România contribuie la integrarea socială a persoanelor cu dizabilităţi intelectuale prin intermediul programelor de pregătire şi al evenimentelor competiționale, organizate pe tot parcursul anului la nivel național. Astfel, sportivii Special Olympics au ocazia de a deveni membri activi ai familiei şi ai comunităţii din care fac parte. Fundaţia Special Olympics din România a fost înfiinţată în noiembrie 2003, ca parte integrantă a mişcării sportive internaţionale Special Olympics inițiate în 1968 de Eunice Kennedy Shriver, sora președintelui american John F. Kennedy.

Corina Gîlcă

Coordonator Comunicare

 


Locuri de munca Restaurante


Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa citesti politica de confidentialitate (click pe acest link) si sa bifezi casuta de mai jos daca accepti termenii si conditiile privind comentariile


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca