Târg de mărţişoare la Bucşani! Creaţiile copiilor vor ajuta trei familii nevoiaşe

Elevii din Bucşani au fost, astăzi, comercianţi într-un târg de mărţişoare organizat în curtea bisericii din localitate în cadrul unui proiect al Patriarhiei Române  – Proiectul “Iubirea lui Hristos în familia mea”. Copiii au luat parte la ateliere de lucru şi au confecţionat mărţişoare, obiecte de decor şi icoane pe care le-au expus, astăzi, în cadrul târgului. Scopul este unul caritabil. Fondurile strânse vor fi donate către trei familii cu venituri reduse.

Proiectul “Iubirea lui Hristos în familia mea” cu binecuvântarea Înalt preasfinţitului Nifon, și parohia Bucşani a fost orânduită să ia parte la acest proiect.

Noi ca denumire a proiectului avem “Iubirea lui Hristos prin suflet de copil”, în care încercăm să-i responsabilizam pe copii pentru a deveni filantropi și buni unii cu ceilalți. În cadrul acestui proiect am fost ajutați de doamna directoare de la Școală, de doamna bibliotecara de la biblioteca comunală. Proiectul l-am împărțit într-un grup catehetic, iar grupul este cel care a făcut aceste icoane și mărțișoare..

Astăzi ați participat la acest târg, iar cu bănuții obținuți vom ajuta 3 familii nevoiașe de la noi din comunitate. Familii cu 3 – 4 copii. Cea de-a 3-a are un copil, iar soția este iarăși însărcinată.” a declarat preotul Nicolae Oancea.

Copiii au pus suflet în acţiunea lor şi s-au declarat fericiţi că au putut ajuta pe cei mai puţin norocoşi.

Mă numesc Maria Mădălina, am 14 ani și am început această activitatea pentru ca mi-a făcut plăcere să lucrez în acest proiect cu preotul Oancea, doamna profesoara Mihaela Ardeleanu şi doamna bibliotecară Viluţa Dimache, cu scopul de a ajuta familiile sărace din acest sat care sunt puțin mai ghinioniști decât noi și încercăm să le ajutăm financiar prin acest târg. Am adus la acest târg diferite decoraţiuni realizate de mine și o icoană. N-am mai pictat niciodată o icoană alb-negru și chiar mi-a făcut plăcere. Sper să se mai organizeze astfel de activități în scopuri caritabile

Mă numesc Ștefan Bianca și sunt elevă în clasa a VIII-a. Am venit cu mărțișoare și cu brățări făcute manual. Ce mi-a plăcut cel mai mult este faptul ca banii strânși din  acest târg vor fi donați unei familii care chiar are nevoie de ei, și faptul că noi suntem ca o familie în bibliotecă. Prietenia, calitatea, empatia de care dăm dovadă când lucrăm este ceea ce ne determină pe noi să lucrăm la aceste mărțișoare. Am fost peste 20 de copii și putem spune că suntem prieteni și că ne ajutăm.


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro