TABLETA DE LUNI – Ionuț CRISTACHE: LECȚII DE EDUCAȚIE ELECTORALĂ

Azi de spre GARGARĂ ȘI GARGARAGII

Încă o lecție cu iz electoral… Omar Khayyam se întreba: îi vezi pe cei doi sau trei idioți? Lumea o țin în mâinile lor. Nimic nu știu. Superiori se cred în ignoranță. Mergi pe drumul tău, de ei seamă nu ține. În splendida-le suficiență eretici îi vor numi pe cei ce nu-s de-ai lor…

Așadar, tot despre dumnealor, viitori aleși ai poporului, primari, consilieri de toate felurile, de faimă și rase diferite… Și, mai ales, despre vorbele lor măsluite, învârtite, lipsite de logică și, adesea, de gramatică elementară… Gargara este o clătire a gurii și a gâtului cu un lichid dezinfectant. Lichidul poate să fie roșu pesedist, galben liberal, incolor uneperist și altele la limita cenușiului. Toate ținute în sticluțe goale pe jumătate…

Gargara mai este și o relatare nedeslușită, fără logică și lipsită de conținut. Pe fața lor scrie: pălăvrăgeală, vorbire fără rost și multă, foarte multă, laudă de sine. Un nene cu ușoare urme de ironie scria cam așa: „o fântână cu apă multiseculară/ unii se adapă, alții fac gargară”… Sau altul zicea: „nu ne vindem țara/ îi dăm cu gargara/ vremea e trecută/ țara e vândută”… Profund, ce să zic!

Sunt două categorii definitorii de gargaragii: a. gargaragiul obișnuit, cel care are voie să stea cu burta la soare, cu manele și mici și alte muzici de îmbărbătare, care nu vrea să fie pus la bătut covoare și nici la alte muncă; b. gargaragiul politician, adică – vorba poetului – cel mai frumos chip pe care pământul l-a îndreptat spre soare, cu gușa atârnând de măciuca microfonului, cu spaimă de DNA, cu bagajul făcut, cu promisiunea că va demonstra el acolo nevinovăția ( dar iese repede, pentru zeci de milioane de euro, mai nou, se dau doi ani și ceva…)

La treabă, distinși gargaragii, electoratul se câștigă cu vopsea de ouă și cu dihorul în brațe…

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:



Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Un gand despre “TABLETA DE LUNI – Ionuț CRISTACHE: LECȚII DE EDUCAȚIE ELECTORALĂ

  • 20 aprilie 2016 at 10:09
    Permalink

    proaspăt și garantat, luați pentru gargara zilei: „Scrisoare publică a co-președintilor PNL Alina Gorghiu și Vasile Blaga adresată membrilor și simpatizanților Partidului Național Liberal”
    mai ales pentru cei născuți mîine… 😉

    Reply

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro