Spitalul Județean, dotat cu Computer Tomograf nou și aparate digitale de radiologie

În dotarea Compartimentul de medicină nucleară a Spitalului județean de Urgență Târgoviște au intrat, de astăzi, un nou computer tomograd și un aparat digital de radiologie. Un alt aparat de radiologie a fost primit de spital în urmă cu câteva luni.

Vechiul Computer Tomograf avea probleme de funcționare, pacienții fiind trimiși adesea spre alte unități medicale.

Este un moment important pentru Spitalul de Urgență Târgoviște. Prin fonduri de la Ministerul Sănătății, Spitalul Județean de Urgență Târgoviște a primit un computer tomograf și două aparate de radiologie. Un aparat de radiologie este deja autorizat și se lucrează cu el de câteva luni, pentru celălalt aparat și pentru Computerul tomograf suntem în procedură de autorizare pentru că trebuie obținută autorizația de la CNCAN. Este un pas înainte în ceea ce privește dotarea spitalului un pas înainte în ceea ce înseamnă un act medical de calitate pentru cetățenii județului Dâmbovița, pentru cetățenii orașului Târgoviște. Mulțumesc firmei furnizoare, mulțumesc conducerii spitalului pentru eforturile pe care le-a făcut pentru ca să avem această dotare. Vreau să îi mulțumesc și doamnei Holban pentru că în perioada în care ministru al sănătății era Sorina Pintea, împreună am făcut aceste solicitări, primele demersuri pentru a obține fonduri.”a declarat, Alexandru Oprea, președintele CJD despre noile dotări.

Conform directorului spitalului, doctorul Claudiu Dumitrescu, toată aparatura este de ultimă generație: “În afara aparatului de tomografie computerizată, care este vârful de gamă, și cele două aparate de radiologie sunt digitale, ceea ce reprezintă o noutate pentru județul Dâmbovița. Ele vor fi conectate cu computerele medicilor curanți care recomandă respectivele investigații și care vor putea să vadă radiografiile în timp real, fără inconveniențele sistemului clasic”.

La eveniment a luat parte și deputatul Carmen Holban, membru al Comisiei de Sănătate a Camerei Deputaților: “Un act medical de calitate se desfășoară atunci când ai medici specialiști de calitate. Iar spitalul județean are. Era și cazul ca aparatura performantă să ajungă și la acest spital. Mă bucur că suntem aici împreună la acest moment.” a declarat deputatul.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro