Sindicaliștii din administraţia publică locală așteaptă potopul! Dar după locale

  • Opinie lider de sindicat din administraţia publică locală dâmboviţeană: „După alegerile din luna iunie, cred că vom avea parte de surprize, pentru că şi primarii sunt adepţii restructurărilor”

Linişte şi pace  în administraţia publică locală din judeţul Dâmboviţa sau liniştea dinaintea furtunii!? Aşa arată lucrurile în momentul de faţă, mai ales că salariile tuturor funcţionarilor au fost indexate cu 7,6% ca urmare a creşterii salariului minim pe economie de la 2080 de lei la 2230 de lei, iar despre restructurări nu se mai aude nimic. Însă, Emil Pleşa, vicepreşedintele Sindicatului din Administraţia Publică Locală „Forţa Legii” Dâmboviţa este ferm convins că „surprizele” nu vor întârzâia să apară după alegerile locale şi cele parlamentare, ambele urmând să aibă loc până la vară, cel târziu.

  „În administraţia publică locală salariile au fost indexate cu 7,2% pentru că a crescut salariul minim pe economie de la 2080 de lei la 2230 de lei. Veşti proaste nu avem momentan, pentru că acum înainte de alegeri nu mai are nimeni curaj să facă ceva? Însă, după alegerile din luna iunie, cred că vom avea parte de surprize, pentru că şi primarii sunt adepţii restructurărilor, zic eu. În funcţie şi de banii pe care îi vom primi, pentru că bugetele se discută săptămâna asta în şedinţele de Consiliu Local, vom ştii  şi ce bani avem de investiţii, pentru ecologizare, pentru salarii. Eu cred că şi primarii ar fi de acord cu un anumit procent de restructurare, în anumite locuri, asta din ce simt eu, pentru că într-adevăr sunt şi unele posturi bugetate care nu au eficienţă. Toată lumea simte că după alegeri, când se va stabili  şi configuraţia majorităţii, atunci vor spune ,,domne, nu avem bani, v-am spus asta de atâtea luni”, aşa înţelege toată lumea”, a  precizat liderul de sindicat, Emil Pleşa.

„Eu sunt sceptic că vom mai primi vouchere de vacanţă”

Sindicalistul Pleşa crede că bugetarii vor trebui să–şi ia adio de la voucherele de vacanţă,  pentru că acestea vor fi primele eliminate de guvernul liberal care îşi va intra în pâinie în urma alegerilor din primăvara-vara anului 2020! Mai crede acesta că se va umbla şi la indemnizaţia de hrană…„Eu sunt sceptic că vom mai primi vouchere de vacanţă, pentru că din alocuţiunile premierului şi ale ministrului muncii… nu ştiţi ce spuneau… fără premii, fără vouchere de vacanţă, fără tichete de masă…  La voucherele de vacanţă se va renunţa sigur. Îmi este frică să nu reducă şi norma de hrană. Asta este opinia mea...”, a mai punctat Emil Pleşa, vicepreşedintele Sindicatului din Administraţia Publică Locală „Forţa Legii” Dâmboviţa.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro