Serviciul de Înmatriculări şi Permise Auto trece la CJD! Salariații nu-și vor păstra gradele

  • Salariaţii vor fi ai CJD, deci salariaţi civili, nu-şi vor păstra gradele, vor fi funcţionari publici cu statut special.

Codul Administrativ al României, votat în această săptămână, în Camera Deputaţilor, cameră decizională, va revoluţiona administraţia publică locală şi centrală din ţara noastră! Cel puţin aşa crede deputatul PSD de Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, care a făcut şi o scurtă radiografie a noului act normativ.

În opinia deputatului social democrat, principalul avantaj al noului Cod Administrativ constă în faptul că va permite descentralizarea unor servicii publice de la nivel central, la nivel judeţean.

Un astfel de caz este Serviciul de Înmatriculări şi Permise Auto din judeţul Dâmboviţa, care va trece de la Ministerul Afacerilor Interne (MAI) în subordinea directă a CJD. „Serviciul de Înmatriculări şi Permise Auto va fi descentralizat şi va trece din subordinea Ministerului Afacerilor Interne în subordinea CJD, iar acest lucru se va întâmpla în fiecare judeţ. În 2007, tot prin această măsură, Serviciul de Evidenţa Populaţiei a trecut din subordinea MAI, la vremea respectivă, în subordinea CJD şi s-a dovedit, după 11 ani, că a fost un real succes. A fost descentralizat la nivelul unităţilor administrativ teritoriale din fiecare judeţ, la nivelul oraşelor, şi astfel s-au creat puncte de lucru pentru Serviciul de Evidenţa Populaţiei. În acelaşi mod, dar acum prin Codul Administrativ, Serviciul de Înmatriculări şi Permise Auto va trece în subordinea CJD, bineînţeles cu personalul de specialitate din MAI. Salariaţii vor fi ai CJD, deci salariaţi civili, nu-şi vor păstra gradele, vor fi funcţionari publici cu statut special”, a declarat deputatul PSD de Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

Centru Medical Valeriana
Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politica de confidentialitate (click pe acest link)

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro