Se închide sau nu Sanatoriul Moroeni? Explicațiile autorităților

Distribuie:

Cazuri active de Covid 19 în 79 (din cele 89) de unități administrativ teritoriale din județul Dâmbovița! Pentru că s-a trecut de la faza de focar de infecție la cea de transmitere comunitară a temutului virus, iar secțiile de profil ale SJUT sunt practic sufocate de pacienții infectați cu Covid 19,  autoritățile județene au hotărât, în baza unei analize efectuate la nivelul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște (SJUT), că se impune suplimentarea personalului medical  de la Târgoviște. Un prim pas a fost făcut prin detașarea personalului  medical de la unitățile sanitare din județ, la Târgoviște. Așa se face că o parte din cadrele medicale de la Sanatoriul  Moroieni a fost detașată  pe  secțiile SJUT…  în vederea asigurării continuității actului medical. Această ,,operațiune’’ strict medicală, efectuată în plină pandemie de coronavirus, a generat ideea că Sanatoriului Moroieni ar putea fi închis. Președintele CJD, Alexandru Oprea a declarat în cadrul unei conferințe de presă că nu se pune problema închiderii unității medicale de la Moroieni

,,Nu s-a luat niciodată în calcul închiderea Sanatoriului de la Moroieni. Este adevărat că este o unitate care are un număr redus de pacienţi, raportat la necesearul de personal medical. Având în vedere situaţia din ultima perioadă, respectiv numărul mare de infectări cu virusul Sars Cov 2, dar și faptul că personalul medical din mai multe secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgoviște (SJUT) fie au fost confirmate cu acest virus, fie au fost contacţi direcţi ale unor persoane care au acest virus  a trebuit să respectăm procedurile medicale, fie de a le izola sau carantina. Am dispus efectuarea unei analize la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgoviște şi pe această perioadă, respectând prevederile legale, o serie de persoane din cadrul Sanatoriului  Moroieni au fost detaşate în cadrul unor secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă pentru a asigura continuitatea actualului medical.

Nu vorbim de închiderea Sanatoriului Moroieni dintr-un motiv foarte simplu. Este o investiţie aflată în derulare. De asemenea, acolo este faza de contractare a expertizei  care să ne permită să identificăm care sunt necesităţile de  finanţare pentru continuarea lucrărilor și indiferent că vorbim de continuarea activităţii, ca Sanatoriu sau altă destinaţie  pe care o vor hotărî autorităţile competente, nu vorbim despre închiderea Sanatoriului Moroieni… Vedeți cu toții ce se întâmplă în aceste zile… Județul Dâmbovița din păcate a devenit un județ în care transmiterea comunitară a coronavirusului este accentuată. Din cele 89 de unități administrativ teritoriale, săptămâna trecută, în 79 aveam cazuri active de Covid 19. Deci nu mai vorbim de focare de infecție, vorbim de transmitere comunitară…’’  a declarat președintele CJD, Alexandru Oprea în conferința de presă de la PSD Dâmbovița.

Zvonurile despre închidere au fost alimentate și de faptul că pacienții vor fi mutați la alte sanatorii, pentru că nu se poate asigura personalul necesar, detașat la unitățile Covid. Ulterior conferinței de presă și lămuririlor solicitate de publicația noastră cu privire la externărilor făcute zilele acestea, acestora li s-a explicat că este vorba despre o situație temporară, nu despre închiderea unității medicale.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro