Rotaract Club Targoviste propune hashtag`ul #ZIEVF, campanie online contra violenței asupra femeilor

  • Rotaract Club Targoviste – 25 noiembrie, Ziua Internationala pentru  Eliminarea Violentei asupra Femeilor | #zievf |

 

Clubul Rotaract Târgoviște dorește să atragă atenția comunității, astăzi 25 noiembrie, zi marcată în toată lumea ca fiind Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței asupra Femeii, printr-o campanie online de conștientizare privind violența asupra femeilor pentru prevenirea și stoparea acestui fenomen, dar și îmbunătățirea calității vieții întregii societăți.

Inițiativa clubului nu este una întâmplătoare, recunoaștem că a pornit de la faptul că pentru acest an Rotaractian (`20-`21), în istoricul de președinți ai clubului găsim această funcție ocupată de o femeie, pentru prima dată în cei aproape 11 ani de existență ai Rotaract Club Târgoviște.

“Mă simt onorată să fiu prima femeie Președinte al Rotaract Club Târgoviște, și în acest  sens am vrut să nu las această zi să treacă fără a întări ideea că egalitatea este esențială în societate și fără a condamna orice fel de act de violență împotriva femeilor prin aceasta din urmă încercând, eu și colegii mei, să dăm încredere celor care au avut sau au de suferit.

Chiar dacă nu mă regăsesc în această situație nefericită, am fost tot timpul interesată de acest fenomen: Este orice act de violență fundamentat pe diferența de gen, care rezultă sau care poate rezulta într-o vătămare sau suferință fizică ori psihologică a femeilor, inclusiv amenințările cu asemenea acte, corecția sau privarea arbitrară de libertăți, indiferent dacă acestea apar în viața publică sau privată |a patra Conferință Mondială asupra problemelor femeilor, Beijing, China, 4-15 sept. 1995|. Violența împotriva persoanelor de sex feminin a fost o problemă apărută încă din cele mai vechi timpuri, femeia fiind considerată inferioară bărbatului și de multe ori fiind asuprită și discriminată, ceea ce a fost, este și va fi un fapt dăunător pentru societate în general. Cauzele violenței, indiferent de forma ei: violență fizică, violență psihologică/psihică (include violența emoțională și cea verbală),violența economică și socială (ambele incuzând lipsa egalității de șanse); toate aceste cause sunt favorizate de disfuncții și carențe educative, deficiențele mediului educațional, carențele socio-economice, deficiențele mediului instituțional, etc.  

De aceea, alături de voi toți, de autorități, societatea civilă și de partenerii noștri, ne propunem și vă propunem să spunem un alt fel de NU sau STOP violenței împotriva femeilor prin implicare în proiecte și programe educaționale ori acțiuni umanitare ale clubului nostru, toate acestea conducând, trebuie să fim de acord, la o comunitate sănătoasă și stare de bine!” – Louana Pîrlea, Președinte Rotaract Club Târgoviste (`20-`21).

Lansăm o provocare care urmărește  completarea dorinței noastră de a vă implica în demersul nostru și de a empatiza cu victimele prin a posta pe rețelele voastre de socializare o fotografie (selfie, primplan, peisaj, static,etc.) care să cuprindă orice obiect sau articol vestimentar într-o nuanță de portocaliu și hashtag`ul #ZIEVF (care se traduce ca ZiuaInternationalapentruEliminareaViolenteiasupraFemeilor), ambele ca o semnătură a susținerii voastre.

 

Ne vedem !!  🤗😷

#zievf

 

#OpensOpportunities #RotaractClubTargoviste #District2241

#NoHugs #NoKisses #NoShakeHands #ENDCOVIDNOW

 

FACEBOOK:    https://www.facebook.com/RotaractClubTgv

INSTAGRAM: @rotaracttargoviste

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:



Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro