România și orașul Târgoviște reprezentate la Congresul Mondial de Astronomie și Astronautică din Brazilia

Valentin Grigore, președinte al Societății Astronomice Române de Meteori și Coordonator Național pentru România al organizației mondiale Astronomi Fără Frontiere, a fost invitat și va reprezenta în calitate de speaker orașul Târgoviște și România la cel de-al 12-lea Congres Internațional de Astronomie și Astronautică ce va fi găzduit de orașul Campos dos Goytacazes – Rio de Janeiro din Brazilia, în perioada 10-18 aprilie 2019.

„În calitate de speaker invitat la acest eveniment mondial, voi prezenta, într-o manieră interactivă având ca temă „astronomie de la firul ierbii, astronomie pentru toți”, performanțele obținute în cei 25 de ani de activitate a Societății Astronomice Române de Meteori și voi susține un workshop privind observarea cerului nocturn.” – Valentin Grigore

La eveniment vor lua parte circa 1000 de participanți din toată lumea. 11 personalități reprezentând instituții celebre din lume sunt invitate în calitate de speakeri la acest eveniment mondial. Printre invitații care vor participa ca speakeri la congres, în afară de Valentin Grigore, se regăsesc Dennis Stone – director la NASA, Mike Simmons – președinte al organizației mondiale Astronomi Fără Frontiere, Connie Walker – director la Observatorul Național al Statelor Unite, Pierre Paquette – ambasador al Societății Regale de Astronomie din Canada, Carlos Alexandre Wuenschel – director la Institutul Național de Cercetări Spațiale din Brazilia, Patrick Miller – doctor în matematică la Universitatea Hardin-Simmons din Texas, Hassan Baghbani – președinte al Uniunii Profesorilor de Astronomie din Iran.

Evenimentul este organizat de Clubul de Astronomie Louis Cruls cu sprijinul Guvernului Municipal Campos dos Goytacazes și Institutului Federal Fluminense Campus Campos Guarus. Prima ediție a fost organizată în anul 2008.


ValerianaGurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro