Reorganizare! Camera Agricolă s-ar putea desprinde de Direcţia Agricolă

Distribuie:

Camerele Agricole… revin din nou în actualitate! Înfiinţate în urmă cu câţiva ani şi desfiinţate ulterior pe motiv că nu prea erau funcţionale, aceste entităţi au sfârşit prin a fuziona în cele din urmă cu Direcţiile Agricole Judeţene. Acum specialiştii în domeniu vorbesc despre o posibilă reorganizare a Direcţiilor  Agricole… şi revenirea la ceea ce a fost odată, respectiv  Camera Agricolă să devină din nou o instituţie de sine stătătoare aflată în subordinea directă a fermierilor.

Despre o posibilă reorganizare,  din informaţiile mele, până la această dată, se vorbeşte foarte mult despre Camerele Agricole. Vorbindu-se despre acestea este clar că se adresează în mod direct Direcţiilor Agricole. Noi ne-am format la 1 ianuarie 2017 prin unificarea cu fosta Cameră Agricolă. Cel mai probabil va lua naştere un proces invers şi Camera Agricolă se va desprinde de Direcţia Agricolă. Direcţiile Agricole vor rămâne probabil mai suple, cu atribuţii mai reduse, cureaua de transmisie a Ministerului Agriculturii în teritoriu… cu atribuţii stricte pe obiectul de activitate şi pe interesul direct al ministerului, urmând ca viitoarele Camere Agricole să fie în coordonarea Ministerului, dar în subordinea fermierilor, în relaţii directe cu fermierii şi efectiv toate activităţile pe care le vor face ei să fie în slujba fermierului”, a declarat directorul Direcţiei Agricole Dâmboviţa, ing. Viorel Cigăran.

Camerele Agricole… pe modelul Centrelor APIA?

În momentul de faţă Direcţia Agricolă Dâmboviţa nu se confruntă cu o criză de personal! Ba dimpotrivă,  salariaţii instituţiei fac faţă atribuţiilor pe care Direcţia Agricolă le are în prezent… Rămâne de văzut ce se va întâmpla după plecarea Camerei Agricole.

 „Nu aş spune că avem o criză de personal. Acum depinde şi de atribuţiile pe care le va primi Direcţia Agricolă. La volumul de atribuţii pe care îl avem acum… noi facem faţă. Dacă dorim o extindere, dacă mergem către Camerele Agricole, dacă se va merge cu Camerele Agricole pe modelul  Centrelor APIA…  Avem 5 Centre APIA în judeţ, dacă venim şi cu 5 Centre ale Camerelor Agricole astfel încât specialistul, inginerul să fie pe lângă fermier, odată cu depunerea cererilor la APIA, să-l îndrume pe fermier să întocmească un proiect, să acceseze toate fondurile care se derulează prin Agenţia de Plăţi...”, a mai precizat directorul Direcţiei Agricole Dâmboviţa, ing. Viorel Cigăran. Potrivit acestuia, în organigrama  Direcţiei Agricole Dâmboviţa sunt 40 de posturi, dar efectiv ocupate sunt 36.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro