Reguli noi pentru școli, în scenariul roșu. Cine merge fizic la școală și cine rămâne în online

  • Se modifică măsurile de organizare a cursurilor în unitățile de învățământ în zonele cu incidența cuprinsă între 3 și 6/1000

Conform unui ordin comun emis sâmbătă seara de Ministerul Sănătății și Ministerul Educației, se modifică măsurile de organizare a cursurilor în unitățile școlare în zonele în care incidența la infectarea cu COVID-19  este sub pragul de 6 cazuri la 1000 de locuitori.
Ordinul prevede ca scenariul de funcţionare a unităţii sau instituţiei școlare se va actualiza săptămânal, cu referinţă la fiecare zi de vineri, în funcţie de evoluţia epidemiologică, cu excepţia depăşirii pragului de 6/1000, unde intrarea în carantină se aplică imediat.

Ordinul comun semnat sâmbătă, 6 martie, prevede:

– în cazul în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000 de locuitori, dar mai mică de 6/1000 de locuitori, participarea la ore este cu prezenţă fizică în unitatea de învăţământ pentru toţi preşcolarii şi elevii din învăţământul primar, precum şi pentru elevii din clasele a VIII-a, a XII-a , a XIII-a şi elevii din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, până la jumătate din numărul total de elevi înmatriculaţi în respectivele clase terminale.

– în localităţile unde este instituită măsura carantinei zonale, nu sunt permise activităţile care impun prezenţa fizică a preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ şi activitatea didactică se desfăşoară exclusiv online.

-Este permisă organizarea cu prezenţa fizică, în unităţile de învăţământ din localităţile în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile este mai mică de 6/1000 de locuitori a simulărilor examenelor naţionale şi a examenelor pentru anii terminali, a evaluărilor naţionale, precum şi a orelor remediale pentru toate clasele.

-masca de protecţie este obligatorie pentru elevii din învăţământul primar, gimnazial şi liceal şi pentru studenţi şi va fi purtată în sălile de clasă, în timpul deplasării în incinta unităţii de învăţământ şi în timpul pauzelor, atât în interior, cât şi în exterior. La orele de specialitate din învăţământul vocaţional este obligatorie purtarea măştii de protecţie, cu excepţia orelor de studiu ale instrumentelor de suflat. În acest caz este necesară asigurarea de spaţii individuale pentru exersare.

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro