“Redescoperă meseria de inginer” – proiect al Universității Valahia, împotriva abandonului școlar!

  • Facultatea de Ingineria Mediului și Știința Alimentelor a obținut un grant cu titlul “Redescoperă meseria de inginer într-o societate prosperă” (RISCO).

În cadrul proiectului care se desfășoară în perioada 2017 – 2020, vor fi organizate activități de dezvoltare a competențelor socio-emoționale, programe remediale sub forma sesiunilor de instruire la disciplinele fundamentale, activități de îndrumare și sprijin (tutorat), workshop-uri în domeniile specifice (instuire în utilizarea programelor software folosite în mediul profesional), workshop-uri specifice activităților fermelor agroturistice, workshop-uri  privind obținerea e produse alimentare,evenimente e tip Open-day, vizite de studiu, campanii de conștientizare (întâlniri directe între studenții de anul I și absolvenți,celebrarea Zilei Internaționale a Pădurilor, Zilei internaționale a Mediului), activități de coaching și dezvoltare personală, activități de consiliere profesională și orientare în carieră.

Obiectivul proiectului este limitarea abandonului școlar în rândul studenților în anul I, pe baza unor strategii orientate spre consolidarea motivației și a interesului studenților față de programele de studii universitare de licență gestionate de către Facultatea de Ingineria Mediului și Știința Alimentelor“, a declarat prof. univ. dr. ing. Lavinia Buruleanu, directorul de proiect.

Grupul țintă al proiectului este reprezentat de studenții aflați în situații de risc, admiși în anul I la Facultatea de Ingineria Mediului și Știința Alimentelor. Situațiile de risc sunt definite astfel: studenții care au intrat la facultate cu medii mici sau egale cu nota 7 la examenul de bacalaureat, cei care provin din mediul rural, cei care provin din familii cu venituri mici, persoane cu dizabilități sau boli cronice, sunt orfani sau provin din centrele de plasament, sunt de etnie romă, dar și studenții maturi care nu au urmat studiile universitare imediat după examenul de bacalaureat.

În activitățile grantului, finanațat în cadrul Proiectului privind Învățământul Secundar (ROSE), implementat de către Ministerul Educației Naționale prin Unitate de management a Proiectelor cu Finanțare Externă, sunt implicate 30 de cadre didactice ale Universității Valahia.

Printre activitățile desfășurate în afara campusului universitar se numără și o vizită pe care studenții au făcut-o în pădurea Iuda, din județul Dâmbovița, cu ocazia Lunii Pădurii.  Excursia a fost o lecție deschisă despre rolul pădurii și al pădurarului, dar și despre vulnerabilitățle acesteia, susținută de prof. univ. ing, Ion Dumitru.

 

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro