Record de dosare în instanță, împotriva Direcției de Asistență Socială Târgoviște

Nu mai puțin de 253 de dosare au fost înregistrate pe rolul Tribunalului Dâmbovița în mai puțin de 2 săptămâni, pentru acordarea stimulentului de risc în valoare de 2500 de lei, pentru angajații DAS Târgoviște, de către Sindicatul Valahia. Este vorba de suplimentul de risc acordat în baza prevederilor legale pentru aprobarea unor măsuri de sprijin decontate din fonduri europene, ca urmare a răspândirii coronavirusului COVID-19, pe perioada stării de urgenţă și pe care salariații nu l-au primit.

Referitor la dosarele depuse la instanță, privind acordarea stimulentul financiar în valoare de 2500 lei, pentru persoanele implicate în sprijinirea /îngrijire persoanelor cu dizabilități și a altor grupuri vulnerabile, conducerea DAS Târgoviște a solicitat instanței respingerea acțiunilor pentru motivul că … nu sunt fonduri….! Conducerea DAS Târgoviște a solicitat acordarea fondurilor necesare de la ordonatorul principal de credite via Ministerul Fondurilor Europene, însă până în acest moment, banii nu au sosit.

Salariații nu au raport obligațional nici cu Primăria Târgoviște și nici cu Ministerul Fondurilor Europene ci doar cu DAS Târgoviște, motiv pentru care acțiunea este formulată direct împotriva instituției.  Dacă pentru plata stimulentul de 2500 lei, noi am fi chemat în proces Primăria Târgoviște și Ministerul Fondurilor Europene, acțiunea ar fi respinsa prin lipsa calității procesuale a celor două entități, pentru ca salariații DAS Târgoviște au raport de muncă sau de serviciu încheiat cu DAS Târgoviște și nu cu alte instituții!” a precizat Nicolae Dragodănescu, liderul Sindicatului Valahia.

Distribuie:

Locuri de munca

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro