Răvășitul oilor, la Runcu! Cât mai costă bunătățile de la stână, în acest an

 În acest weekend se desfășoară, la Runcu, a 25- a ediție a sărbătorii Răvășitul oilor, pe deja celebrul Deal al Runcului. Sărbătoarea are la origini întâlnirea tradițională dintre proprietarii de animale și ciobanii care pășteau oile în munte, care își încheiau socotelile odată cu venirea toamnei. Astăzi, în zonă, turmele sunt rare, iar participanții la sărbătoare vin pentru distracție, dar și pentru a gusta din produsele tradiționale aduse de expozanți.

În acest an, cașul se vinde cu 20 de lei, brânză cu 25, brânza de burduf cu 28 – 30 de lei, iar pastrama cu 25 de lei. O atracție pentru cei care participă la sărbătoare este tradiționalul bulz pe care ciobanii îl pregătesc după rețete tradiționale.

ravasitul-oilor-2 ravasitul-oilor-4 ravasitul-oilor-5

ravasitul-oilor-1

: 2 ganduri despre “Răvășitul oilor, la Runcu! Cât mai costă bunătățile de la stână, în acest an

  • 19 septembrie 2016 at 12:34
    Permalink

    Nu stiu ziua si ora la care v-ati documentat asupra preturilor produselor de la stana, dar duminica 18 septembrie intre orele 10.00 si 13.00 branza de burduf, indiferent de modul de prezentare, vrac, basica sau cosulet de brad era la oferita la 25 lei/kg. ,cu cateva exceptii unde ajungea la 30 lei/kg. De asemenea se gasea si urda, la pret de 15 – 18 lei/kg.

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro