Proiectul “România suntem noi!”, pe scena “Centenar FEST” de la Chișinău

Proiectul “România suntem noi!”, dedicat Centenarului Marii Uniri, își continuă traseul de promovare a valorilor țării noastre. După Bulgaria, Ucraina, Federația Rusă, Grecia, Portugalia, Spania, Franța și alte țări europene, a venit rândul Republicii Moldova să primească solia noastră. În zilele de 15 și 16 septembrie, la Centrul Etno-Cultural “Vatra”, situat la 30 de kilometri de Chișinău, s-a desfășurat prima ediție a “Centenar FEST”, o mega manifestare care a adunat zeci de mii de participanții din România și Republica Moldova.

Proiectul “România suntem noi!” a fost reprezentat de: “Clubul Victorioșilor”, Ansamblurile “Comorile Satului”, din Gura Ocniței (jud. Dâmbovița) și “Floricică de la șes”, din Padina (jud. Buzău), Trupa “Ceata lui Zâmbilici” și Grupul de Tradiții “Macoveiul”, din Padina. Din județul Dâmbovița au fost prezente și Clubul Copiilor și Grupul “Art Cant Morena”, din Moreni.

 Au dost două zile de superbă trăire românească, la care au participat sute de artiști consacrați de pe ambele maluri ale Prutului: Orchestra Fraților Advahov, Alex Calancea Band, “Gândul Mâței”, Eugen Doga, Filarmonica “Muntenia”, din Târgoviște, tenorul Florin Georgescu, Irina Loghin, Benone Sinulescu, Nicolae Furdui Iancu, Ansamblul “Ștefan Vodă” și foarte mulți alții. A fost o manifestare istorică, dedicată gândurilor de Unire și de prietenie.
Victor Mihalache
Distribuie:

Locuri de munca

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro