“Programul  lâna” are succes la ciobanii dâmboviţeni! 187 de crescători de ovine s-au înscris în program

Lansat anul trecut de către  Ministerul Agriculturii, Programul lâna începe să fie accesat din ce în ce mai mult  de către ciobanii dâmboviţeni!  Până nu demult  aceştia erau nevoiţi să arunce sau să distrugă  tone întregi de lână tocmai din cauza faptului  că nu aveau unde să-şi valorifice aceste produse. Acum, datorită acestui program,  crescătorii de oi vor primi un ajutor de minimis pentru vânzarea lânii, în valoare de 1 leu pe kilogram.

La nivelul  judeţului  Dâmboviţa s-au înscris  în  program 187 de crescători de ovine. Aceștia deţin la acest moment un număr total de 32.000 de capete de oi. Însă,  se pare că există şi o   mare problemă! Aceasta a fost  semnalată chiar de către  directorul Direcţiei Agricole Dâmboviţa, ing. Ion Oprea şi constă în lipsa achizitorilor de lână… la nivelul judeţului Dâmboviţa.

În  – Programul  lâna –  s-au înscris 187 de crescători de ovine, totalizând 32.000 de capete. Până la acest moment au predat,   către  procesatorul de lână, şase beneficiari cu un total de 12.000 kg. Problema este că singurul procesator este la Sibiu. Din păcate,  cei care au negociat să fie achizitori pe Dâmboviţa nu au căzut la pace cu cel de la Sibiu. Este destul de greu ca cel cu 100 de oi să ducă lâna la Sibiu. Căutăm soluţii să avem un achizitor pe judeţul Dîmboviţa. Cei care au predat  lână  până acum au făcut-o prin intermediul achizitorilor din judeţele vecine. Repet, încercăm să găsim un achizitor pe Dâmboviţa care să poată să facă  acest demers”, a declarat directorul Direcţiei Agricole Dâmboviţa, ing. Ion Oprea.

Distribuie:

Locuri de munca

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro