Pro România – partidul înființat de Victor Ponta și Daniel Constantin a primit personalitate juridică

Pro România, partidul înfiinţat de fostul premier şi lider social-democrat Victor Ponta şi de fostul vice-prim-ministru şi preşedinte al Partidului Conservator, Daniel Constantin, a primit  personalitate juridică.

Anunțul a fost făcut pe pagina sa de facebook de fostul premier Victor Ponta: #ProRomania – a fost definitiv aprobat de catre Curtea de Apel si va fi inscris in Registrul partidelor politice – asa ca in mod oficial Dragnea & Co au acum in fata o adevarata Opozitie! Este un proiect la care am pornit alaturi de Daniel Constantin si Sorin Cimpeanu ( si alti cativa oameni de valoare si curajosi care imediat au venit alaturi de noi)! Am decis sa construim o alternativa politica pentru cei dezamagiti si dezgustati atat de PSD- Dragnea cat si de PNL- Orban , pentru cei care au apreciat munca noastra din 2012-2015 si care vad cum de atunci incoace Romania s-a scufundat in haos si incompetenta. Decizia instantei a venit in 20 Februarie – exact ziua in care in urma cu 8 ani ( in 2010) fusesem ales Presedinte al PSD – am in continuare toate idealurile, proiectele si gandurile bune de atunci! 

Daniel Constantin a scos în evidenţă că Pro România reprezintă un nou început, că de la lansarea partidului, în luna mai 2017, şi până în prezent, “au fost nouă luni în care s-au pus numeroase piedici de oameni care au fost învăţaţi să distrugă, nu să construiască! Am pornit acest proiect pentru a da o şansa celor mulţi care doresc să facă politică #altfel şi care nu se regăsesc în partidele populiste sau rămase în capcana timpului. Mulţumesc tuturor celor care au fost alături de noi în acesta perioadă, alegând să plece din zona de confort pentru un proiect solid, cu obiective pe termen mediu şi lung”. În aceeaşi postare pe pagina sa de Facebook, Daniel Constantin a mai menţionat că, în perioada următoare, împreună cu Victor Ponta, Sorin Cîmpeanu şi ceilalţi colegi,  va participa la constituirea tuturor organizaţiilor judeţene,  având stabilit ca prim obiectiv major  alegerile europarlamentare din 2019.


Organizarea partidului Pro România se face pe modelul mișcării ”En Marche!” din Franța, care l-a propulsat  pe  preşedintele Emmanuel Macron la Palatul Elysee. Tot pe modelul amintit, Pro România va promova ceea ce politologii au  numit “a treia cale ”, partidul nefiind nici de dreapta, nici de stânga. Va prelua o parte din politicile de stânga și  din cele de dreapta, pentru ca apoi să le înglobeze în propria politică. Mișcare de tip ”En Marche!” nu interzice membrilor săi să facă parte din alte partide politice, pe considerentul că rolul unui om politic este de a-și reprezenta electoratul și nu de a vota conform liniei politice dictate de un partid. Un alt aspect este acela că  mișcarea de tip ”En Marche!” nu își obligă membrii la cotizații lunare sau anuale, fiind preferat sistemul bazat pe donații primite din partea simpatizanților sau membrilor de partid.

Un prim test al partidului Pro România va fi la alegerile europarlamentare de anul viitor, obiectivul major pe termen mediu fiind  lupta  cu șanse reale pentru alegerile interne  din 2020. Sunt ţinte realiste, conform liderilor formațiunii,  ținând cont de o parte nemulţumirile electoratului în raport cu actualele partide politice parlamentare dar şi procentul ridicat din electorat, undeva la  peste 40%, care aşteaptă ceva nou în politică.

Partidului Pro România  se așteaptă să strângă în jurul său oameni din mediul de afaceri ori reprezentanţi ai societăţii civile sunt deschişi față de mișcarea novatoare ”En Marche!”.


Locuri de munca Restaurante


Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa citesti politica de confidentialitate (click pe acest link) si sa bifezi casuta de mai jos daca accepti termenii si conditiile privind comentariile


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca