Primăria Butimanu luptă cu ambrozia. Planta este dăunătoare sănătății

Primăria Butimanu s-a implicat în campania națională pentru combaterea plantei Ambrosia Artemisiifolia – Iarba pârloagelor. Administrația locală a desfășurat acțiuni de combatere a acestei de pe domeniul public al localității, sub coordonarea viceprimarului Ion Dumitru. Concomitent  s-au efectuat și acțiuni de toaletare a zonelor cuprinse în domeniul public, fiind îndepărtate buruienile și crengile uscate.

Chiar dacă cetățenii au fost invitați să ia parte la acțiune, prin curățarea tuturor terenurilor deținute în proprietate, viceprimarul și cei câțiva muncitori pe care i-a coordonat, nu au găsit aliați în lupta cu planta.

„Haideți să arătăm că ne pasă de sănătatea noastră și a vecinilor noștri, să arătam că suntem o comunitate responsabilă! Haideti să ne curațăm suprafețele de teren, astfel încât să nu existe oameni care să sufere de pe urma ambroziei!” a fost îndemnul autorităților, rămas fără răspuns. 

Persoanele sensibile au probleme toată vara din cauza polenului plantei, cele mai frecvente simptome fiind strănuturile, rinoreea, congestia nazală, conjunctivita alergică, manifestată prin lăcrimare, prurit și eritem ocular. De asemenea, la persoanele care smulg ambrozia, cu mâinile goale, poate apărea dermatita de contact.

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro