Previziuni sumbre: Târgoviștea s-ar putea confrunta cu un val de concedieri, din cauza dificultăților economice

În perioada următoare marile companii din  Târgovişte vor trece la disponibilizări cauzate de criza Covid-19, este previziunea sumbră făcută, astăzi, de Cristian Daniel Stan, primarul municipiului,  în cadrul unei conferinţe de presă online. Fără să dea numele societăţilor care vor recurge la restructurări de personal, edilul recunoaşte că în momentul de faţă problemele adevărate sunt în economia reală. „Problemele reale sunt în mediul economic. Uitaţi-vă la marile companii din municipiul Târgovişte şi veţi vedea în perioada următoare, din păcate, un val de concedieri. Nu vreau să dau nume, dar sunt companii importante, sunt lideri europeni pe domeniile lor de activitate”, a precizat primarul Târgoviştei, Cristian Daniel Stan.

Preşedintele Sindicatului „Valahia” Târgovişte, Nicolae Dragodănescu nu ştie momentan de astfel de intenţii ale marilor companii din municipiul Târgovişte, dar nu exclude o astfel de posibilitate având în vedere contextul actual. În opinia acestuia semnul de întrebare rămâne în continuare Combinatul de Oţeluri Speciale Târgovişte, care stă închis de şase luni… cu oamenii trimişi acasă în şomaj tehnic.

Eu nu ştiu de concedieri, dar acum aşa cum arată piaţa muncii oricând ne putem aştepta ca la COS Târgovişte să avem surprize cu toate că ei spun că vor aduce ţagla din Ucraina şi o vor lamina, dar luna mai aproape a trecut, vine şi iunie şi nu se întâmplă nimic. Nu ştiu, dar dacă primarul spune că vor avea loc sute de concedieri înseamnă că are informaţii suplimentare. Eu deocamdată ştiu că nu avem nicio decizie de concediere nici individuală, nici colectivă. Deocamdată există tendinţa de a se continua activitatea. Acum, în măsura în care se va realiza chestia asta urmează să vedem…  Cu semnul întrebării ar fi COST unde nu ştim ce se va întâmpla… Şi noi suntem îngrijoraţi de combinat pentru că vă daţi seama, după o jumătate de an, e greu să porneşti, dar ştiu că tendinţa este să pornească, nu ştiu dacă va exista şi putinţa… în a porni”, a declarat preşedintele Sindicatului „Valahia” Târgovişte, Nicolae Dragodănescu.

Discutând cu oamenii care lucrează în diferite societăți mari de pe raza orașului, toți spun același lucru: deși nu s-a oprit, producția a scăzut și la jumătate, în lipsa cererii. Cele mai mari probleme sunt înregistrate la societățile care lucrau pentru export, întrega lume confruntându-se cu problemele legate de pandemia de coronavirus. Toți speră să-și păstreze locurile de muncă, dar se tem pentru viitor.

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro