Preşedintele Sindicatului Poliţiştilor Dâmboviţa: „Poliţiştii şi militarii nu au pensii speciale”

Pentru că în spaţiul public s-a discutat foarte mult pe tema pensiilor militarilor şi poliţiştilor, preşedintele Sindicatului Poliţiştilor Dâmboviţa, Florin Bălan a făcut precizări vizavi de statutul „special” al acestei categorii de pensionari, aflaţi în rezervă şi oricând la dispoziţia ţării. Acesta a ţinut să sublinieze că poliţiştii şi militarii nu au pensii speciale, ci pensii militare de stat,  aşa cum sunt în toată lumea!

Poliţiştii şi militarii nu au pensii speciale. Dacă ne uităm pe decizia de pensie a unui poliţist, a unui militar, a unui lucrător din sistemul penitenciar sau de la serviciile secrete, scrie clar – pensie militară de stat – Deci nu are nicio legătură cu pensia specială. În toată lumea este la fel. Dacă ne uităm în toate ţările din lume se iese la pensie  cu 85% din salariul brut avut în ultima perioadă până a se pensiona. La noi au fost discuţii enorme pe tema aceasta, foarte mulţi au intrat în derapaj neştiind cu ce se mănâncă pensia militară de stat. Cu toate că este foarte uşor ca cel interesat să citească pe net cu privire la legea respectivă, pentru că  este foarte uşor de găsit. Dar aşa este când doreşti să dai într-un sistem”, a punctat Florin Bălan, preşedintele Sindicatului Poliţiştilor Dâmboviţa.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

: 2 ganduri despre “Preşedintele Sindicatului Poliţiştilor Dâmboviţa: „Poliţiştii şi militarii nu au pensii speciale”

 • 20 iulie 2018 at 16:10
  Permalink

  In orice stat care se respecta un agent fbi mi6 cia bnd fsb etcetera va avea dupa 25 de ani de serviciu o pensie mai mare ca media pensiei civile si nu mai mica. Nu includ aici pensiile private … facultative…iar in acele state Fiacul chiar face controale cu privire la venitul unui civil si averea pe care o afiseaza…

  Reply
 • 17 iulie 2018 at 14:58
  Permalink

  In care stat din lumea asta pensiile militare sunt mai mari decat media pensiilor civile?
  Sa detalieze dl.Sindicalist si asta scris, ca de vorbe suntem satui…

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro