Polițiștii dâmbovițeni s-au apărat cu anticele Carpați! Unde sunt noile Beretta? Reacția Sindicatului Europol

Distribuie:
  • După ce Vela s-a pozat cu ele, noile pistoale zac în magazii!
  • Polițiștii, tot cu vechile “Carpați”, pline de probleme!
  • Sindicatul Europol a reacționat printr-o postare pe facebook după ce doi polițiști din Dâmbovița au fost atacați și tăiați cu coasa la Văcărești. Polițiștii au tras, în legitimă apărare, rănindu-i pe agresori.

Polițiști tăiați în Dâmbovița

Doi polițiști tăiați cu o coasă de către doi bărbați aflați sub influența băuturilor alcoolice. Unul dintre colegi a fost transportat la București pentru mai multe intervenții chirurgicale de urgență pentru a nu-și pierde funcționalitatea degetelor.

Totul a pornit de la un apel 112 iar un echipaj din cadrul Secției nr. 1 Poliție Târgoviște a fost solicitat să intervină pe raza localității Văcărești din județul Dâmbovița, întrucât un bărbat se manifesta violent la adresa trecătorilor. Polițiștii au fost nevoiți să facă uz de armă, iar după mai multe somații au tras în membrele inferioare și în abdomenul unuia dintre agresori.

Toate acestea, în timp ce ministrul Vela ne spune că totul e sub control, că e cu “ochii pe cei care încalcă legea”. Între timp, noi mai numărăm 2 ultraje. Doi polițiști tăiați și agresați. Și dacă întrebați de noile pistoale Beretta, nu, încă nu au sosit, doar s-au făcut poze cu ele pentru “imaginea” ministrului.” au spus cei de la Sindicatul Europol.

Cei doi polițiștii dâmbovițeni au avut ca dotare cu armament pistoale Md. 1974- “CARPAȚI”, un pistol recunoscut pentru lipsa puterii de stopare, ce are frecvent probleme în folosire din cauza vechimii și uzurii.

Ca dovadă, și ieri seara trei dintre cartușe au fost găsite nepercutate, asta însemnând că trăgătorul a trebuit să mânuiască închizătorul pentru a le scoate de pe țeavă, asta în timp ce era atacat! Polițiștii au avut veste anti înjunghiere, dar atacatorii au lovit spre cap. Unul dinte ei a lovit in mod repetat cu coasa pe un  politist, lovituri ce au reusit sa nu-i reteze degetele doar pentru că pistolul din mâna polițistului a atenuat loviturile.

Noile pistoale, Beretta PX 4 Storm, ce ar fi trebuit să ajungă de ceva vreme în dotarea polițiștilor de ordine publică, așa cum amintește și Sindicatul Europol, dar sunt încă la magazia de armament a inspectoratelor din țară. Se pare că acestea nu au fost date încă în teren din cauza unei proceduri specifice stabilite de minister, care este extrem de greoaie.

Beretta PX 4, este un pistol modern, calibru 9×19 mm, cu putere de stopare ridicată, cu 15 cartușe în încărcător, spre deosebire de învechitul “Carpați”  ce are calibrul 7,65×17 mm, ce are doar 6 cartușe în încărcător si putere mică.

Azi noapte, cei doi polițiști au tras un număr de 17 focuri, respectiv 11 unul și 6 celălalt. Primele focuri au fost de avertizare, dar atacatorii nu s-au speriat. Este unul din cele mai grave acte de ultraj, din ultimii ani, din județ.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro