Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de marți, nr. 3705
18-1-2022

PMP: Ministerul Finanţelor trebuie să se împrumute de 125 de miliarde de lei pentru finanţarea deficitului bugetar

 

Conducatorii PSD au inceput sa se sfasie intre ei precum haitele flamande. In spatele lui Dragnea s-au aliniat lupii tineri, in cealalta parte lupii batrani . Indiferent de rezultat pentru romani , vin vremuri din ce in ce mai dificile  Ministerul Finantelor trebuie să se împrumute de 125 de miliarde de lei în 2019 şi 2020 pentru finanţarea deficitului bugetar

Necesarul brut de finanţare la nivel guvernamental este estimat la aproximativ 70 mld. lei pentru 2019, în scădere faţă de nivelul din 2018, volumul total al împrumuturilor ce urmează a fi atrase de Ministerul Finanţelor de pe pieţele interne şi externe fiind determinat de nivelul previzionat al deficitului bugetar, precum şi de volumul datoriei de refinanţat. În 2020, necesarul de finanţare ar urma să coboare la 55 mld. lei, potrivit estimărilor Finanţelor.

Ministerul Finanţelor mizează pe un scenariu incert, respectiv scăderea deficitului bugetar în anii următori, sub 3% din PIB.

Pe piaţa internă, Ministerul Finanţelor vrea să emită în anul 2019 titluri de stat în sumă de 48-52 mld lei, cu o structură a maturităţilor de circa 20%/80% – termen scurt versus termen mediu şi lung. Iar pentru 2020 valoarea emisiunilor de titluri de stat pentru piaţa internă este programată să scadă până la 43-47 mld. lei.

         Astfel Guvernul are nevoie să se împrumute de 26,7 miliarde de euro în următorii doi ani din cauza cheltuielilor bugetare excesive şi a încasărilor mai mici decât prognoza.

Prin urmare semnalul transmis este clar: dacă această guvernare iresponsabilă continuă, ne aşteaptă o criză economică de proporţii mult mai mari decât cea începută în 2009.

Având în vedere efectele politice pe care le-au avut măsurile de reechilibrare bugetară din 2010, este greu de găsit un Guvern şi un Preşedinte atât de responsabili încât să ia deciziile care se impun. Deci, politicul va avea un efect mult mai nociv în societate în următorii ani.

Mai mult România se află într-un început de recul economic, avem cel mai mare nivel al inflaţiei din Europa, iar PIB-ul ar trebui sa se calculează pe cifre nominale, nu ponderate.

Eugen Teodorovici, de la Cabinetul căruia provine prognoza, are obligaţia să prezinte public aceste cifre în Parlament, pentru ca românii să ştie că ţara trăieşte pe datorie.

PMP DAMBOVITA

NITU LILIANA

Distribuie:

Leave a reply


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
getsbet Gopo
kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media