Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de luni, nr. 3655
29-11-2021

Peste 1700 de dâmboviţeni muşcaţi de câini într-un an și jumătate! Cei mai mulţi provin din mediul rural

Dacă în municipiul Târgovişte s-a rezolvat cât de cât problema câinilor fără stăpân, pentru că aceştia au cam început să dispară de pe domeniul public, la nivel de judeţ   situaţia rămâne în continuare una critică din acest punct de vedere. O dovadă elocventă în acest sens este numărul dâmboviţenilor muşcaţi de câini, care s-au adresat Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte în vederea vaccinării.

Evidenţa acestora este deţinută de Secţia de Boli Infecţioase a SJUT, care arată că, la nivelul judeţului, în anul 2017, au fost înregistraţi 1134 de pacienţi muşcaţi de câini, 415 din mediul rural şi 354 din mediul urban, 779 dintre acesştia  necesitând vaccinarea cu ser şi vaccin antirabic. Fenomenul a continuat şi în primele şase luni din 2018, când la Secţia de Boli Infecţioase a SJUT s-au prezentat 590 de pacienţi muşcaţi de câini. Şi în acest caz, cei mai mulţi sunt din mediul rural (188), faţă de urban (162), iar 350 de pacienţi au primit ser şi vaccin antirabic. „Toţi cei care au necesitat intervenţia specialiştilor noştri, în funcţie de criteriile de evaluare de la nivelul Secţiei de Boli Infecţioase unde se centralizează toate datele şi unde se efectuează aceste tratamente şi monitorizări, au beneficiat de ser şi vaccin antirabic”, a precizat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, dr. Elena Firoiu. De asemenea, aceasta a ţinut să sublinieze că unitatea medicală dispune de doze suficiente de ser şi vaccin antirabic.

Distribuie:

One thought on “Peste 1700 de dâmboviţeni muşcaţi de câini într-un an și jumătate! Cei mai mulţi provin din mediul rural

  1. pai da…..cei de la ecarisaj ii prin prin orase si ii duc in zonele impadurite sunt haite de cate 50 de caini si foarte agresivi, daca se rezolva definitiv cei de le ecarisaj nu mai primesc fonduri deci dispar , dar ca sa apara cu activitate isi fac de lucru…..deci nu trebuie sa cautam vina la caini sau ursi sau alte vietati…..noi suntem de vina….

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media