Pesta a ajuns la granița județului Dâmbovița! DSV inventariază porcii din gospodării

Acţiunea de inventariere a porcilor din gospodăriile populaţiei  se află, în această perioadă, în atenţia medicilor veterinari dâmboviţeni, care merg din poartă în poartă pentru a vedea, la faţa locului, dacă animalele sunt crotaliate! Directorul DSV Dâmboviţa, dr. Sandu Tolea, îi avertizează pe cetăţenii judeţului care deţin porci în gospodăriile proprii să permită accesul specialiştilor veterinari, pentru că animalele care nu sunt identificate şi crotaliate nu pot fi despăgubite de către stat.

Medicii veterinari fac inspecţii în exploataţii. Merg şi crotaliază, identifică toţi porcii care se găsesc în curţile cetăţenilor din judeţul Dâmboviţa. Fac un apel la crescătorii de porci să permită intrarea medicului veterinar în curte, pentru a crotalia acel porc, cu acel cercel, pentru că este obligatorie identificarea şi introducerea lor în baza de date. În cazul în care ar apărea pesta porcină şi la noi, Doamne fereşte şi sperăm să nu ajungem la aşa ceva, orice animal care nu este identificat nu poate fi despăgubit de către stat. Oamenii trebuie să înţeleagă clar acest lucru şi să permită accesul medicului veterinar în gospodărie şi să termine odată cu porcăriile acelea care se discută peste tot de genul – lasă, mă, că am avut şi gripa aviară -. Noi, medicii veterinari, ştim ce avem de făcut. Ştim exact că trebuie să protejăm atât judeţul, cât şi ţara de bolile majore ale animalelor. Sunt studii făcute, este o boală foarte fravă. Trebuie să înţelegem cu toţii şi să respectăm legea”, a precizat directorul Direcţiei Sanitar Veterinare (DSV) Dâmboviţa, dr. Sandu Tolea.

Între timp a fost descoperit și primul focar de pesta porcina din județul învecinat Ilfov,  într-o stâna aflată la câțiva kilometri de București.


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro