Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de vineri, nr. 3659
3-12-2021

Pe scena Teatrului Tony Bulandra Târgoviște se va juca ”Othello”

Teatrul Tony Bulandra vă așteaptă sâmbătă, 7 mai, ora 19:00 la premiera spectacolului „Othello”, de William Shakespeare în regia lui Suren Shahverdian. Drama shakesperiană ni-l prezintă pe Othello, o legendă vie, un om nobil, viteaz și victorios. Acest erou de război revine învingător pentru a-și înfrunta cea mai dificilă provocare a sa: Iago, stegarul său, are un plan machiavelic de a-i distruge viața lui Othello și își alimentează ura cu dispreț și răutate. Pătrunzător, intens, sfâșietor, „Othello” explorează fără milă fiecare parte a condiției umane. Conflictul dintre Othello și Iago este unul dintre cele mai profunde emoțional din scrierile lui Shakespeare. Temele abordate, tentația, gelozia, răzbunarea și dragostea necondiționată, rezonează  și în timpurile moderne.

Lumea lui Othello va fi adusă la viață de viziunea regizorului de origine armeană, Suren Shahverdian, împreună cu actorii ce trăiesc prin fiecare replică a personajelor. O poveste periculoasă despre ambiție, gelozie și dragoste se va desfășura furtunos, până va ajunge la dramaticul său final.

Suren Shahverdian este unul dintre cei mai apreciați regizori aremeni din Europa și un prieten vechi al Teatrului Tony Bulandra, unde a mai regizat și spectacolele „Hitler in love” și „Un tramvai numit dorință”. Reîntoarcerea sa la teatrul din Targoviște pentru montarea spectacolului „Othello” este un eveniment îmbucurător atât pentru colectivul teatrului cât și pentru publicul ce i-a aplaudat și regiile anterioare.

Așadar, sâmbătă, 7 mai, la ora 19:00 la Teatrul Tony Bulandra vă așteaptă premiera spectacolului „Othello”!

Regia: SUREN SHAHVERDYAN

Traducere și adaptare: Valeriu ANDRIUȚĂ

Distribuția:

Othello: Livu CHELOIU

Desdemona: Andrada FUSCAȘ

Iago: Mircea SILAGHI

Emilia: Ela IONESCU

Cassio: Daniel NUȚĂ

Bianca: Camelia PINTILIE

Roderigo: Radu CÂMPEAN

Decor: Mc Ranin | Costume: Mc Ranin și Raluca Frățiloiu | Light design: Adrian Dragomir | Sound desgn: Andrei Mihai | Regie tehnică: Alexandru Mateescu

WP_20160421_006

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media