Patronatul turc de la Kablutronik Ulmi, acuzat de sindicat că îi concediază pe salariaţii care îşi cer drepturile conform legislaţiei din România

Salariaţii Kablutronik Ulmi, susţinuţi de sindicatele afiliate Cartel Alfa, vor participa vineri, 3 februarie la o adunare publică în Piaţa Tricolorului Târgovişte. Salariaţii Kablutronik Ulmi au anunţat grevă generală după ce patronatul turc, deşi a fost realizat un acord în cadrul negocierii colective,  refuză semnarea contractului colectiv de muncă pe motiv ca “s-a primit un ordin din Turcia să nu se semneze nimic cu sindicatul”, conform  CNS Cartel ALFA – Filiala Dâmboviţa.

Sindicaliştii spun că firma a demarat o campanie ilegală de recrutare de forţă de muncă cu care să-i înlocuiască pe angajaţii care s-au alăturat grevei, în aşa fel încât mişcarea de protest să nu aibă nici o eficienţă.

CNS Cartel ALFA – Filiala Dâmboviţa a cerut Instituţiei Prefectului convocarea Comisiei de dialog social şi includerea pe ordinea e zi a problemelor semnalate de sindicat. În plus, sindicaliştii cer prezenţa unui procuror la aceste discuţii.

 

Catre :

          Institutia Prefectului;

          Presedintele Consiliului Judetean Dambovita;

                                             

Va  rugam sa includeti pe ordinea de zi a sedintei de dialog social urmatoarele subiecte , si sa convocati comisia de dialog social in timp util, pentru a avea eficienta in analiza problemelor ridicate 

 1. Analiza respectarii prevederilor legale privind incheierea Contractului Colectiv de Munca la SC KABLUTRONIK SRL;
 2. Incalcarea prevederilor legale privind angajarea de salariati pe perioada grevei;
 3. Analiza cadrului legal existent privind normarea muncii; 

INFORMARE

Referitor punctul nr. 1

La nivelul SC KABLUTRONIK SRL cu sediul in comuna ULMI (incinta Sagricom) , strada Principala, nr. 441 bis, cod 137455, judetul Dambovita , J 15 / 1300 / 2006, RO 19378539 , reprezentata de domnul director general Gungoren Cem, salariatii reprezentati de Sindicatul Valahia au declansat conflictul de munca , a avut loc greva de avertisment de doua ore in data de 27 ianuarie si incepand cu miercuri 01 februarie 2017, salariatii care au declarat in scris declansarea conflictului de munca si declararea grevei, vor declansa GREVA GENERALA, care se va face cu incetarea lucrului.

Desi s-a realizat un acord in cadrul negocierii colective, conducerea societatii refuza semnarea contractului colectiv de munca pe motiv ca S-A PRIMIT UN ORDIN DIN TURCIA sa nu se semneze nimic cu sindicatul.

Acesta stare de fapt incalca Legea nr. 62 / 2011 – Legea Dialogului Social , art. 134 litera B, alin. 1 care prevede ca salariatii sunt reprezentati la negociere prin sindicatul reprezentativ iar contractul colectiv de munca se incheie tot cu sindicatul reprezentativ.

Constrangerea psihica  exercitata asupra salariatilor de catre conducerea societatii ( fapta penala) este facuta cu scopul de a-i determina sa renunte la sindicat. Se promite salariatilor ca se vor mari salariile individual, ca si daca nu vor avea Contract Colectiv de Munca, patronul turc prin generozitatea sa, le va pastra toate drepturile negociate de sindicat in vechiul contract…doar ca ordinul primit din Turcia trebuie respectat de catre directorul general.

Cartel ALFA Dambovita va protesta in piata publica in data de vineri 03 februarie pentru a atrage atentia in mod public asupra acestor incalcari flagrante ale libertatii fundamentale de asociere si negociere colectiva.

 

Referitor punctul nr. 2

        Cu toate ca greva generala este anuntata pentru data de 01 februarie 2017, conducerea sociatatii continua sa cheme persoane  la interviu si sa faca angajari de personal incepand cu acea data, pentru a inlocui pe cei aflati in greva, fapt ilegal, facut  cu scopul de a  lipsi de eficienta greva salariatilor.

Va aducem la cunostinta urmatoarele prevederi legale privind greva :

 1. Sindicatul reprezentativ ii reprezinta pe grevisti pe toata durata grevei – art. 187 alin. 2 – Legea nr 62 / 2011;
 2. Revendicarile salariatilor sunt cele consemnate in Procesul Verbal de conciliere si greva va inceta dupa solutionarea tuturor revendicarilor si semnarea Contractului Colectiv de Munca – art. 191 alin. 3 – Legea nr 62 / 2011;
 3. Participarea la greva este libera. Nimeni nu poate fi constrans sa participe sau sa refuze sa participe la greva – art.191 1 – Legea nr 62 / 2011;
 4. Conducerea unitatii nu poate incadra alti angajati care sa ii inlocuiasca pe cei aflati in greva – art. 194 alin. 2 – Legea nr 62 / 2011;
 5. Pe perioada grevei s ementin drepturile de asigurari de sanatate – art. 195 alin. 1 – Legea nr 62 / 2011;
 6. Pe durata grevei, orice salariat care doreste sa se alatureze grevistilor, poate inceta activitatea. – art. 191alin. 2 – Legea nr 62 / 2011 – Legea dialogului social;

 

Referitor punctul nr. 3

      Nu exista o institutie a statului care sa se ocupe de normarea muncii si de stabilirea corecta a normelor de munca.

     Acest fapt duce la o incalcare cu sarcini excesive a lucratorului si la imposibilitatea sindicatului de a intervenii eficient in restabilirea normalitatii.

In data de vineri 27 ianuarie 2017, o salariata a SC KABLUTRONIK SRL, si-a zdrobit un deget de la mana stanga in utilajul la care lucra iar salariatii societatii se plang de faptul ca normele de munca sunt mari, semnaleaza faptul ca pentru a le realiza trebuie sa renunte la pauza de masa.

La aceasta se adauga si stresul generat de comportamentu unor conducatori ai locurilor de munca , stresul contractelor de munca pe perioada determinata precum si greva.

 

Va rugam sa convocati la sedinta de dialog social pe:

 

Directorul SC KABLUTRONIK SRL  – Gungoren Cem – 0728 963 796;

Un reprezentant al Parchetului de pe langa Tribunalul Dambovita

 

 

                                                                                          Presedinte

                                                                     CNS Cartel ALFA – Filiala Dambovita

                                                                                        Nicolae Dragodanescu

Centru Medical Valeriana Revelion Rodiv Gaesti


Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:


Gurmand + Raiman

: 2 ganduri despre “Patronatul turc de la Kablutronik Ulmi, acuzat de sindicat că îi concediază pe salariaţii care îşi cer drepturile conform legislaţiei din România

 • 1 februarie 2017 at 19:51
  Permalink

  unde`i anaf si itm dambovita sa isi fara treaba? va zi eu ca milogii primesc spagi sa inchida ochii! cati patroni din dambovita platesc taxe si impozite legal ? 🙂 toti angajeaza cu juma de norma pe 10 12 ore program de munca.

  Reply
  • 2 februarie 2017 at 10:12
   Permalink

   Manipulare si dezinformare. Salariul MINIM din fabrica este cu 7% peste minim pe economie, se platesc si se muncesc 8 ore pe zi, iar in caz ca se sta la suplimentar se plateste 200% (cu toate ca legea permite si sa platesti doar 100%). Banii sunt primiti la zi, se primesc 3 preme pe an, se plateste sporul de vechime, se plateste sporul de noapte, transportul dus-intors este asigurat, iar norma este calculat cu o scadere de 10% datorita oboselii. Nu exista riscuri de toxicitate precum in alte fabrici. Dupa ce ca patronatul turcesc investeste in judetul nostru si in locurile de munca, sunteti niste idioti sa aruncati cu dezinformari si manipulari in mass–media. Faceti investigatii si spuneti cate fabrici mai ofera astfel de avantaje si cate sunt sub patronat romanesc. Nu este corect sa sustii ca slugaresti patronatul turcesc deoarece nu a venit sa oblige sa muncesti si sa nu te platesca. Asa este romanul. Cand nu are loc de munca se plange iar cand are zice ca e sclav.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politica de confidentialitate (click pe acest link)


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Statistici Google Analytics
Statistici Trafic.ro