Panică în zona Titu, după ce un porc a murit. Oamenii sunt convinși că autoritățile mint

Distribuie:

Mai multe familii din Braniștea și Costești Vale au contactat redacția în ultima săptămână panicați de zvonul că în zonă  ar fi pestă porcină. Oamenii s-au speriat după ce porcul unui gospodar din Braniștea a murit și chiar dacă autoritățile le-au spus că nu este vorba de pestă, foarte mulți sunt convinși că li se ascunde adevărul. Se tem să nu se trezească peste noapte cu confiscarea animalelor. Unii s-au apucat să sacrifice porcii, pentru a nu fi luați de autorități.

Gazeta Dâmboviței a solicitat un punct de vedere Direcției Sanitar Veterinare. Conform DSV, animalul a murit în urma unor probleme legate de alimentație, după ce a fost hrănit cu porumb verde și apă rece. Acesta a făcut o congestie pulmonară. DSV Dâmbovița spune că nu este, în nici un caz, vorba despre pestă.

Între timp, din teritoriu, oamenii ne comunică faptul că autoritățile locale sunt sfătuite să se acopere cu hârtii, din care să reiasă prevenția, chiar dacă nu au făcut acest lucru. Este și unul din motivele pentru care gospodării nu au încredere în oficiali, pentru că văd că nu se face nimic concret. În plus, în spațiul public au apărut informații conform cărora se va interzice creșterea porcilor în gospodării, informații care alimentează panica în mediul rural, unde animalele crescute în gospodării sunt o sursă importantă de hrană.

 

Distribuie:

alegeri
alegeri
Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro