Obligate să muncească în folosul comunității, sute de persoane au renunțat la Cantina de Ajutor Social Târgoviște

Cantina de Ajutor Social din municipiul Târgovişte nu mai lucrează la capacitate maximă, pentru că numărul beneficiarilor a scăzut foarte mult! Chiar dacă instituţia poate asigura hrana (rece şi caldă) pentru 750 de persoane, pentru că acesta este de fapt normativul aprobat, în momentul de faţă aproximativ 340 de persoane din municipiul Târgovişte mai apelează la serviciile Cantinei de Ajutor Social.

Principala cauză care a dus la scăderea drastică a acestei categorii de asistaţi sociali este fuga de muncă. Pentru că unii asistaţi nu au vrut în ruptul capului să execute orele de muncă în folosul comunităţii, preferând să rămână fără hrană decât să muncească, ei au fost excluşi din baza de date a Cantinei de Ajutor Social. Este adevărat că au existat şi cazuri fericite în sensul că oamenii au reuşit să-şi rezolve problemele de natură socială şi să se integreze în societate.

Pe numărul aprobat, de 750 de beneficiari ai Serviciului Cantina de Ajutor Social,  avem 250 de locuri aprobate la pachete cu hrană rece şi 500 de locuri la hrană caldă. În momentul de faţă media pachetelor cu hrană rece este de 100 – 110, faţă de anul trecut când aveam undeva la 150 de pachete. La hrană caldă avem, ca medie, 230 de persoane în prezent, faţă de anul trecut când aveam 350 de persoane. Beneficiarii acestui serviciu sunt în general copiii, persoanele vârstnice sau persoanele bolnave care nu au posibilitatea să-şi asigure hrana zilnică. Este adevărat că o cauză importantă care a dus la scăderea numărului de beneficiari a fost şi cea în care noi am instituit acea hotărâre de CLM prin care beneficiarii trebuia să presteze zilele de muncă în folosul comunităţii”, a precizat directorul Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Municipiului Târgovişte, Marcela Iordache.

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro