O ultimă strigare pentru COS Târgoviște: Sindicatul cheamă la protest! Ce spun politicienii

De mâine, 22 februarie, conform deciziei administratorului special se reiau preavizele aferente concedierii colective declanșată în iulie 2020 și amânată succesiv prin decizii de prelungire a șomajului tehnic. Aproximativ 1000 de persoane ar urma să primească preavizul și să intre în șomaj într-o lună de zile, dacă situația nu se va schimba. Salariații așteaptă de la finele lui 2019 preluarea activelor funcționale ale COS Târgoviște de către statul român, în contul datoriilor pe care societatea cu patronat rus le are la bugetul de stat.

În ciuda promisiunilor, lucrurile nu par să se îndrepte în direcția sperată de salariați și sindicatul Valahia, care a luptat pentru preluarea activelor de către stat. Astfel, sindicatul anunță o acțiune publică, vineri, 26 februarie, în fața Ministerului Economiei.

“Am cerut parlamentarilor aflați în arcul de guvernare, exprimarea unei poziții publice vis a vis de situația COS Târgoviște…

Mulțumesc celor care au avut onestitatea să o exprime… unul singur!

Celor care nu au exprimat o poziție simplă, sinceră și fără echivoc, le transmit că și tăcerea lor este un răspuns!

Urmăresc declarații făcute în medii informale, ale aleșilor noștri și mă crucesc !

– vorbesc de naționalizare când nu este vorba de așa ceva!

– vorbesc de ,, reformă” , “căpuşare politică”, găuri negre, mafie ….lozinci tembele care arata că nu au habar și că nu îi interesează!

SUNTEM CONDUȘI DE PERSOANE CARE ÎN VIAȚA LOR NU AU CONDUS UN COMITET DE PĂRINȚI DE LA GRĂDINIȚA COPIILOR LOR!

Prostia și necunoașterea este îmbrăcată cu lozinci!

Dacă unii doresc ca acesta să fie sfârșitul nostru, dacă soarta COS Târgoviște depinde de politicieni care nu înțeleg CE ÎNSEAMNĂ SA FACI OȚEL, CE ÎNSEAMNĂ UN COMBINAT, nu fac diferența între dare în plată și naționalizare, este momentul să alegeți între a va resemna sau a vă opune nepăsării lor!

Vineri, 26 februarie 2021, între orele 11,00 – 13,00 chemăm pe cei interesați de soarta COS Târgoviște, în fața Ministerului Economiei (Calea Victoriei nr 152).

Am cerut avizare pentru o acțiune publica cu 100 de persoane.

Dacă veți fi mai mulți AVEȚI UNDE SA SUSȚINEȚI ACEASTĂ ACȚIUNE… trotuar, parcare!

Dacă veți fi mai putini, toți vor înțelege cât de mult vă interesează soarta COS Târgoviște!

Acum este momentul adevărului!  a declarat, astăzi, Nicolae Dragodănescu.

Rostogolit politic în timpul campaniei electorale, subiectul preluării COS de către Târgoviște a fost comentat recent de politicieni din întreg spectrul politic, după decizia administratorului special de a relua preavizele.

Senator Virgil Guran, președintele PNL Dâmbovița: “COS nu mai are timp de analize și expertize. Acestea s-au făcut și concluzia a fost simplă. Preluarea COS Târgoviște este legală, oportună, eficientă economic deci, OBLIGATORIE”

“Procesul de preluare a COS Târgoviște, trebuie să continue! O spun onest, răspicat, în puține cuvinte, să fiu înțeles pe deplin!

Actuala situație, trebuie să înceteze! Nu am avut și nu am o agendă dublă. La finele anului trecut, Guvernul Orban a modificat cadrul juridic și a finalizat procedura de predare a COS Târgoviște în contul datoriilor.

Totul până la semnatura unui ministru. Când întregul corp al funcționarilor avizează procedura de preluare, când toate ministerele avizatoare își dau acordul, orice întârziere este nejustificată.

Târgoviștea are nevoie de COS, Dâmbovița are nevoie de COS, România are nevoie de COS. Economia românească are nevoie de 1100000 tone de fier beton, iar noi producem ZERO.

Investițiile nu pot fi susținute doar cu importuri, ele trebuie să stimuleze industria de pe verticală și industria orizontală.

Schimbarea structurii guvernului nu poate fi motiv de amânare a preluării. Din acest moment, orice întârziere trece pe teritoriul relei credințe !

Am încredere în maturitatea profesionala și politică a celor care trebuie să închidă această procedură! Nu-mi doresc ca încrederea să-mi fie înșelată!

COS nu mai are timp de analize și expertize. Acestea s-au făcut și concluzia a fost simplă. Preluarea COS Târgoviște este legală, oportună, eficientă economic deci, OBLIGATORIE.”

Senator Dragoș Popescu, USR PLUS Dâmbovița: “Nu USRPLUS a privatizat COS, ci PSD. (…)În urma analizelor temeinice și realiste va fi luată decizia dacă este oportun ca activele să fie preluate de către stat sau de către un investitor privat serios.”

“Unul dintre subiectele fierbinți ale zilei, cel referitor la situația COS Târgoviște, nu s-a stins încă deoarece nu a fost luată o decizie finală privind soarta combinatului care se află din anul 2013 în procedură de insolvență/reorganizare. Combinatul de Oțeluri Speciale Târgoviște, fost Mechel Târgoviște, una dintre cele mai mari companii din industria siderurgică, a fost privatizat în anul 2002. Guvernul de atunci era condus de Adrian Năstase. La acea dată valoarea tranzacției a fost de aproximativ 35 milioane de dolari. Astăzi COS are datorii uriașe, mai puțin de 1000 de angajați care, după multe luni de șomaj tehnic, sunt îngrijorați de revenirea la preavizele de concediere colectivă. De ce s-a ajuns aici în anul 2021? Management defectuos? Interese? O decizie neinspirată atunci când a fost aleasă privatizarea către compania rusă? Este clar că “rușii” în proprietatea cărora a ajuns combinatul nu și-au respectat angajamentele față de statul român. Multe dintre răspunsurile la aceste întrebări le putem afla și de la unii politicieni locali direct implicați. Ca senator de Dâmbovița mă interesează acest subiect, am dat curs invitației sindicaliștilor COS, le-am ascultat punctul de vedere. Consider că una dintre prioritățile actualului guvern este reforma companiilor care foarte mult timp au fost căpușate politic și de diverse mafii. Zeci de companii au probleme mari (pierderi și datorii masive). În acest moment cred ca se pune întrebarea dacă COS mai poate fi o companie profitabilă iar economia țării noastre să nu mai ducă în spate tone de găuri negre care înghit banii noștri, bani ai contribuabililor care plătesc taxe și impozite. Un lucru este cert: nu USRPLUS a privatizat COS, ci PSD. Iar mulți politicieni au preferat să mintă frumos ani la rând în loc să caute soluții pentru combinat și pentru angajați. Ministrul si echipa sa, Guvernul, caută soluții acum. Noi spunem adevărul, nu minciuni sau promisiuni. În urma analizelor temeinice și realiste va fi luată decizia dacă este oportun ca activele să fie preluate de către stat sau de către un investitor privat serios. Ne dorim să luăm decizii bune pentru oameni, pentru statul român. Și facem legi bune pentru oameni. Fiecare cetățean român merită să se simtă și să fie protejat de statul român!”

Costin Cozma, consilier local și purtător de cuvânt PSD Dâmbovița: “ Ar trebui să iasă acum liderul liberal și să le spună cum s-a folosit de problemele lor pentru aș-i crea capital de imagine, să le spună deschis, în față, că a avut nevoie doar de voturile lor.”

În calitate de consilier local, aș dori să tratăm subiectul Combinatului de Oțeluri Speciale din Târgoviște.

Zilele trecute, am aflat de la președintele Sindicatului Valahia, Nicolae Dragodănescu, că:

“1. Administratorul judiciar al COS Târgoviște, anunță că șomajul tehnic se va prelungi doar pana la data de 22 februarie 2021, după care va emite decizii de preaviz. Asta înseamnă ca dacă statul nu preia activele productive ale COS Târgoviște, in cca o lună de zile, salariații vor pleca definitiv în şomaj.

  1. Timpul ne presează și este momentul ca oamenii de onoare să declare public propria poziție față de COS Târgoviște, salariații combinatului, Târgoviște și dâmbovițeni… ÎNTR-UN MOD SIMPLU ȘI ÎN CUVINTE PUȚINE….fară lozinci și declarații stufoase și inutile!”

Anul trecut, în plină campanie electorală, președintele PNL Dâmbovița, Virgil Guran, anunța că a rezolvat situația celor peste 1000 de angajați ai COS-ului.

Aici, există o contradicție în termeni.

Nicoale Dragodănescu cere ca oamenii de onoare să-și declare public poziția față de combinat, dar eu spun că onoarea și liderul PNL, cel puțin în acest caz, al oamenilor de la  COS, nu au nicio legătură.

Ar trebui să iasă acum liderul liberal și să le spună cum s-a folosit de problemele lor pentru aș-i crea capital de imagine, să le spună deschis, în față, că a avut nevoie doar de voturile lor.

A ieșit Virgil Guran, în noiembrie anul trecut, și a declarat: “Guvernul nu doar că a salvat locurile de muncă ale celor 1200 de salariați, care riscau să rămână pe drumuri, dar a anunțat intenția fermă de a repune pe picioare COS.” Mai spunea domnul Guran “că va redeveni o companie performantă, capabilă să genereze beneficii pentru comunitate și pentru economia națională în ansamblu. Dragi dâmbovițeni, am început cu COS Târgoviște, dar nu ne oprim aici! Programul de guvernare al PNL este șansa de dezvoltare pe principii sănătoase.”

 Mulțumită dumneavoastră, se vor emite decizii de preaviz pentru cei care au mai rămas la Combinat. De asemenea, în calitatea dvs. de senator, vă aduceți aportul la politicile de austeritate care vor afecta și județul Dâmbovița.

Pe de altă parte, aș dori să-i transmit domnului Guran să nu își uite parola de la contul de Facebook. Pagina sa de socializare este singurul lucru care îl mai leagă de Dâmbovița.

Nu a trecut o singură dată să discute cu colegii săi parlamentari dâmbovițeni despre nevoile și proiectele benefice acestui județ.  A mințit în campanie, a luat voturile, și-a pus bocceluța în spate și a plecat. Îl vor mai vedea dâmbovițenii peste 4 ani, la următoarele alegeri.”

Distribuie:
corneliu radupopa USRPLUS

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro