O GRAVIDĂ INFORMATĂ: Mergem la băi?

Gazeta Dâmboviţei vă propune o nouă rubrică săptămânală, cu informaţii de interes pentru viitoarele mămici şi nu numai. Alături de dr. Andrei Tomescu, vom aduce lămuriri şi chiar vom demonta mituri legate de diferite aspecte întâlnite pe parcursul unei sarcini. De asemenea, vom răspunde, prin subiectele abordate, întrebărilor pe care le puteţi adresa prin intermediul email-ului, la [email protected] .

Sarcina este o stare fiziologică normală, drept pentru care gravida nu trebuie să-și modifice stilul de viață, atâta timp cât aceasta nu contravine indicațiilor medicului obstetrician. Stațiunile cu ape termale sau sulfuroase sunt o opțiune de vacanță pentru femeile însărcinate.  Mersul la băi nu este interzis pe parcursul sarcinii, trebuie luat însă în considerare un aspect important. „Gravida are voie să meargă la băi, însă pe perioada sarcinii este bine de evitat altfel de terapii dacă nu există indicaţie de urgenţă. Problema ar fi temperatura apei, să nu fie una către extreme. În rest, baia sulfuroasă nu afectează în niciun fel sarcina”, ne asigură dr. Andrei Tomescu, reputat medic specialist obstetrică-ginecologie și director medical la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște.

Băile fierbinți sunt contraindicate în sarcină pentru că provoacă hipertermie – ridică temperatura corporală, ceea ce pune în pericol sănătatea copilului și chiar poate provoca avort/naștere prematură. Este important ca apa să nu depășească 39 de grade. Din acest punct de vedere băile termale sunt de evitat. Altfel, ele oferă o relaxare benefică femeii însărcinate.


Dr. Andrei Tomescu

Absolvent de Medicină Generală în 1990, a efectuat stagiatura la Maternitatea Giuleşti, actualmente Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sârbu”. În 1996, a venit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte ca medic specialist. În 2000 a devenit medic primar şi şef de secţie. Are competenţă în chirurgie laparoscopică minim invazivă, colposcopie şi atestat în managementul sanitar.
“Mi-a plăcut specialitatea obstetrică-ginecologie de prima oară când am intrat în maternitate, la facultate. Mi-a plăcut pentru că e ceva fiziologic. Lucrez de 20 de ani în maternitatea din Târgovişte şi încerc să-mi fac profesia aşa cum se cuvine şi să mă port deontologic şi faţă de pacienţi, şi faţă de aparţinători, şi faţă de colegi, pentru a produce sănătate.”
A adus pe lume peste 3000 de copii din Dâmboviţa şi nu numai.
Îl puteţi găsi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte sau la cabinetul particular de obstetrică-ginecologie din Târgovişte, Bulevadrul Castanilor, bl. 46, parter, jud. Dâmboviţa (în zona sensului giratoriu de la intersecţia str. Tudor Vladimirescu cu Bulevardul Castanilor), tel: 0245 610091


Locuri de munca Restaurante


Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa citesti politica de confidentialitate (click pe acest link) si sa bifezi casuta de mai jos daca accepti termenii si conditiile privind comentariile


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca