O GRAVIDĂ INFORMATĂ : Ecografia – “steaua polară a obstetricii”

Gazeta Dâmboviţei vă propune o nouă rubrică săptămânală, cu informaţii de interes pentru viitoarele mămici şi nu numai. Alături de dr. Andrei Tomescu, vom aduce lămuriri şi chiar vom demonta mituri legate de diferite aspecte întâlnite pe parcursul unei sarcini. De asemenea, vom răspunde, prin subiectele abordate, întrebărilor pe care le puteţi adresa  prin intermediul email-ului, la [email protected]

O gravidă se confruntă cu multe îngrijorări în ceea priveşte sănătatea copilului său nenăscut. Una dintre acestea este legată de efectele ecografiilor asupra fătului. Tehnologia a avansat, dar unele credinţe au rămas împământenite, oamenii fiind deseori reticenţi la puterea inovaţiei. “Gravidele încă mai întreabă, deşi tot mai rar, dacă ecografia afectează sarcina. Nu există niciun pericol să faci ecografii în sarcină. Este o procedură total non-invazivă, nu are niciun efect asupra fătului”, asigură dr. Andrei Tomescu, medic specialist obstetrică-ginecologie cu experienţă.

Medicul subliniază de altfel importanţa acestei metode de obţinere a imaginilor medicale ce oferă un real ajutor în localizarea placentei, stabilirea vârstei, poziţiei şi dezvoltării fătului.. “Ecografia este steaua polară a obstetricii. La un congres în străinătate, cu câţiva ani în urmă, un profesor din Suedia spunea că, în ceea ce priveşte obstetrica, în ultimii 50 de ani au fost trei mari descoperiri: ecografia, ecografia şi ecografia”.

Dr. Andrei Tomescu

Absolvent de Medicină Generală în 1990, a efectuat stagiatura la Maternitatea Giuleşti, actualmente Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sârbu”. În 1996, a venit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte ca medic specialist. În 2000 a devenit medic primar şi şef de secţie. Are competenţă în chirurgie laparoscopică minim invazivă, colposcopie şi atestat în managementul sanitar.

“Mi-a plăcut specialitatea obstetrică-ginecologie de prima oară când am intrat în maternitate, la facultate. Mi-a plăcut pentru că e ceva fiziologic. Lucrez de 20 de ani în maternitatea din Târgovişte şi încerc să-mi fac profesia aşa cum se cuvine şi să mă port deontologic şi faţă de pacienţi, şi faţă de aparţinători, şi faţă de colegi, pentru a produce sănătate.”

A adus pe lume peste 3000 de copii din Dâmboviţa şi nu numai.

Îl puteţi găsi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte sau la cabinetul particular de obstetrică-ginecologie din Târgovişte, Bulevadrul Castanilor, bl. 46, parter, jud. Dâmboviţa (în zona sensului giratoriu de la intersecţia str. Tudor Vladimirescu cu Bulevardul Castanilor), tel: 0245 610091.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro