O GRAVIDĂ INFORMATĂ: Decalaj prea mare între termene? Cere o a doua părere!

Gazeta Dâmboviţei vă propune o nouă rubrică săptămânală, cu informaţii de interes pentru viitoarele mămici şi nu numai. Alături de dr. Andrei Tomescu, vom aduce lămuriri şi chiar vom demonta mituri legate de diferite aspecte întâlnite pe parcursul unei sarcini. De asemenea, vom răspunde, prin subiectele abordate, întrebărilor pe care le puteţi adresa prin intermediul email-ului, la [email protected] .

Data probabilă a nașterii este o informație pe care orice femeie însărcinată o așteaptă cu interes, pentru a face pregătirile necesare. În general o sarcină ajunge la termen la 40 de săptămâni, dată care se calculează după prima zi a ultimei menstruației. Însă măsurătorile ecografice pot indica un alt termen pentru naștere. Un decalaj prea mare între termene ridică însă semne de întrebare. “Medicul poate vedea ecografic un făt mai mare, iar prin măsurătorile ecografice să rezulte o vârstă mai mare, cu un termen mai apropiat. Eu cred că data ultimei menstruații, data identificării ecografice a sarcinii, data primelor mișcări fetale și evoluția ecografică ar trebui să concure la stabilirea momentului de maturitate. Un decalaj mai mare de o lună de zile între termene este mare, iar gravida ar trebui într-un astfel de caz, de exemplu, să ceară și o a doua părere. Gravida trebuie să aștepte momentul în care se vor instala contracțiile, iar la apropierea termenului să meargă mai des la control”, recomandă dr. Andrei Tomescu, medic specialist obstetrică-ginecologie cu experiență de mai bine de 20 de ani în domeniu.

Dr. Andrei Tomescu

Absolvent de Medicină Generală în 1990, a efectuat stagiatura la Maternitatea Giuleşti, actualmente Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sârbu”. În 1996, a venit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte ca medic specialist. În 2000 a devenit medic primar şi şef de secţie. Are competenţă în chirurgie laparoscopică minim invazivă, colposcopie şi atestat în managementul sanitar.

“Mi-a plăcut specialitatea obstetrică-ginecologie de prima oară când am intrat în maternitate, la facultate. Mi-a plăcut pentru că e ceva fiziologic. Lucrez de 20 de ani în maternitatea din Târgovişte şi încerc să-mi fac profesia aşa cum se cuvine şi să mă port deontologic şi faţă de pacienţi, şi faţă de aparţinători, şi faţă de colegi, pentru a produce sănătate.”

A adus pe lume peste 3000 de copii din Dâmboviţa şi nu numai.

Îl puteţi găsi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte sau la cabinetul particular de obstetrică-ginecologie din Târgovişte, Bulevadrul Castanilor, bl. 46, parter, jud. Dâmboviţa (în zona sensului giratoriu de la intersecţia str. Tudor Vladimirescu cu Bulevardul Castanilor), tel: 0245 610091.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro