O asociaţie de părinţi din Găeşti vrea să-i ofere o casă unui copil care a învins cancerul! Horaţiu Mălăiele şi Protoeria Găeşti sprijină acţiunea!

Distribuie:

Gest de suflet, demn de lăudat, la Găeşti! Asociaţia de Părinţi de la Colegiul Naţional Vladimir Streinu, cu sprijinul Arhiepiscopiei şi cu implicare directă a protoeriei Găeşti, prin protopopul Marius Stan şi preotul Cristian Simescu şi alături de alţi oameni de bine vor să construiască o casă pentru Daniel, un copil de 9 ani, chinuit de cancer, şi pentru familia acestuia. Boala lui Daniel a fost depistată în anul 2015, iar în anul 2016 părinţii au fost nevoiţi să ia una dintre cele mai grele decizii de până acum: acceptul pentru amputarea piciorului drept. Medicii le-au spus că este singura soluţie pentru ca maladia să nu se extindă în tot corpul. După mai multe şedinţe de chimioterapie, Dani se simte bine. Părinţii speră că micuţul a învins boala şi că în curând va reveni la şcoală. A rămas în urmă faţa de colegii săi, dar surorile sale au grijă să îi predea mai bine decât cei mai buni mediatori. Băiatul are nevoie de o proteză, pe care i-a promis-o o persoană din Bucureşti, care a rămas impresionată de puterea cu care micuţul a dat piept cu boala, la o vârstă atât de fragedă. Momentan, se deplasează cu două cârje şi în ciuda dizabilităţii sale a reuşit chiar să joace fotbal cu prietenii. Cel mai mult îşi doreşte să meargă pe stadion, unde poate urmări echipa lui preferată, Steaua Bucureşti. Dani este un adevărat luptător, care nu s-a plâns niciodată, deşi s-a simţit foarte rău după citostatice. El locuieşte împreună cu cei trei fraţi şi cu părinţii într-o singură cameră. Aici dorm, mănâncă, se spală, îşi fac temele, se joacă, aici este toata viaţa lor.

Din păcate, nici această cameră nu le aparţine, ci le-a fost cedată de unchiul lui Daniel. Impresionaţi de curajul lui Dani, de isteţimea şi educaţia copiilor şi de implicare părinţilor, care încearcă să le ofere condiţii decente de trai, oamenii cu suflet din Găeşti vor să strângă fonduri pentru construcţia unei case, în care Daniel să poată trăi ca un copil normal, alături de familie. Un prim pas va fi reprezentat de piesa de teatru Măscăriciul, care îl va avea în rolul principal pe Horaţiu Mălăiele, în data de 9 martie, la Găeşti. Banii strânşi în urma acestei activităţi vor ajunge în contul deschis de Asociaţia de Părinţi Vladimir Streinu Junior 13. Orice sumă contează pentru a pune o cărămidă la casa lui Dani şi a familiei sale.

Banca Transilvania: RO12 BTRL RONC RT03 5600 0402 Asociaţia de Părinţi Vladimir Streinu Junior 13

Distribuie:

alegeri
alegeri
Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro