Negocieri eşuate între Sindicatul „Valahia” Târgovişte şi Electroaparataj Târgovişte

  • Miercuri, 17 aprilie, la Casa Sindicatelor din Târgovişte, începând cu ora 15.20… se strâng semnăturile pentru declanşarea grevei de avertisment şi a grevei generale
  • „Nu facem proteste la poarta societăţii, că nu avem de ce? Nu mai muncim, începând cu data la care hotărăsc oamenii să intre în grevă generală, facem prezenţa o dată pe săptămână, stăm la începutul şi la sfârşitul schimbului să verificăm porţile să vedem dacă se duce cineva la muncă… şi atât. Greva înseamnă nemuncă, o rezistenţă prin nemuncă”

După două runde eşuate de negocieri care au avut loc ieri şi azi între Sindicatul „Valahia” Târgovişte şi Electroaparataj Târgovişte, supervizate de ITM Dâmboviţa, conflictul de muncă declanşat la această societate comercială rămâne deschis! Mai mult de atât, se va trece într-o nouă etapă… de declanşare a grevei de avertisment şi a grevei generale, care este foarte posibil să aibă loc chiar înaintea Sărbătorilor Pascale, după cum ne-a declarat liderul de sindicat, Nicolae Dragodănescu. Mâine, 17 aprilie, la ora 15.20, la Casa Sindicatelor din Târgovişte va avea loc Adunarea Generală, în cadrul căreia se vor strânge şi  semnăturile necesare pentru demararea celor două forme de protest extrem, respectiv greva de avertisment şi greva generală.

Nu s-a întâmplat nimic spectaculos, pentru că toate revendicările privind salarizarea şi sporurile nu au fost soluţionate. Au fost soluţionate, într-adevăr, mare parte din articolele din CCM care nu implicau un impact finaciar. Astăzi, la ora 14.00, am fost de acord pentru încă o şedinţă de negociere, sub oblăduirea ITM Dâmboviţa, după ce prima a avut loc luni, 15 aprilie. Este posibil ca vineri, 19 aprilie, să avem greva de avertisment, pe care o vom anunţa după ce ne întâlnim  mâine cu oameni. Deci, miercuri, 17 aprilie, la ora 15.20, avem Adunarea Generală la Casa Sindicatelor, pentru că ei trebuie să hotărască data grevei de avertisment şi trebuie să am aprobarea lor. Le vom lua semnăturile pentru greva de avertisment şi greva generală. Este posibil ca greva generală să fie puţin înainte de Paşte, pentru că legea ne obligă la cele 5 zile, dar rămâne de văzut ce vor spune şi salariaţii. Oricum, luni, când eram noi la conciliere, a avut loc şi un protest spontan, pentru că le-ar fi spus salariaţilor ceva de genul „că nu vă mai dăm prima de Paşte, pentru că nu aveţi contractul semnat şi să fiţi sănătoşi, dacă aţi vrut sindicat”. Oamenii au fost revoltaţi, pentru că li s-a spus că din cauza sindicatului nu primesc prima. Asta este situaţia şi atitudinea lor mârlănească. Mai mult ca sigur va fi grevă, s-ar putea ca şi înainte de Paşte să avem declanşată greva generală. Greva generală înseamnă nemuncă. Nu facem proteste la poarta societăţii, că nu avem de ce? Nu mai muncim, începând cu data la care hotărăsc oamenii să intre în grevă generală, facem prezenţa o dată pe săptămână, stăm la începutul şi la sfârşitul schimbului să verificăm porţile să vedem dacă se duce cineva la muncă… şi atât. Greva înseamnă nemuncă, o rezistenţă prin nemuncă. Ei au dreptul să angajeze şi să dea afară, noi avem obligaţia să le respectăm drepturile celor care vor să muncească în continuare. Pentru ei, sporul de vechime pe care l-au avut salariaţii şi care le-a fost furat efectiv reprezintă o pretenţie comunistă şi spun că noi suntem nişte comunişti de pe vremuri…. Majorarea salarială, spun dânşii că nu sunt de acord cu ea pentru că ei au mărit salariul minim de le 1900 de lei la 2080 de lei. Deci toată lumea trebuie să ia salariul  minim pe economie, pe care l-a mărit statul, nu mai contează faptul că eşti calificat sau necalificat”, a declarat preşedintele Sindicatului Valahia Târgovişte, Nicolae Dragodănescu.


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro