Ministrul Mediului dă vina pe Crevedia pentru fumul din Bucureşti! Mai încercaţi, domnu’ ministru!

​Ministrul Mediului, Costel Alexe, a declarat luni că poluarea record de azi noapte din București se datorează unui incendiu de vegetație pe o suprafață de 5.000 de metri la Crevedia, unui incendiu la Gara de nord, dar și faptului că oamenii au ars cauciucuri, în gospodăriile din jurul Capitalei.

VEZI si: BUCURESTI: Capitala acoperită de un fum suspect. Ședință de urgență la Ministerul Mediului

Incendiul de la Crevedia, pomenit de ministrul mediului, nu se confirmă, noi verificând atât la Primăria Crevedia, dar și la ISU Dâmboviţa. Şi chiar dacă ar fi ars vegetaţia la Crevedia, fumul de vegetaţie uscată nu ar putea avea efectele pe care bucureştenii le-au văzut astăzi.  Nu-l bănuim de rea voința pe domnul ministru, ci doar de lipsă de informare, dar nu vrem ca localitățile dâmbovițene de lângă capitală să se transforme în țap ispășitor pentru poluarea din București. Mai ales azi când părea că vrea să se implice de urgenţă în rezolvarea de astfel de probleme de mediu. Îl informam pe domnul ministru că în Ilfov sunt 46 de firme autorizate, iar în București 69, care au în specificul de activitate arderea, la care se adaugă și gropile de gunoi.

În plus, iată şi opinia unui jurnalist TVR, Daniel Coman:

Nu vreau să credeți că profit de orice ocazie să mă laud că sunt din Călărași, dar acum chiar are relevanță.

Ce s-a întâmplat azi-noapte și se vede în tot Bucureștiul astăzi poartă un nume scurt: Urlalia! Sună mișto, nu? Pe scurt, în mai toate localitățile din Bărăgan (inclusiv în jurul Bucureștiului, prințeselor), în seara de Lăsata Secului, tinerii se adună la marginea străzii și ard anvelope, tuburi goale de spray și alte gunoaie. Cum făceau și dacii vechi 🙂 Ce vedeți în poză am găsit aseară în mai toate satele dintre Fundulea și București.

Deci nu trafic, nu fabrici, nu oculta mondială care ne poluează. Noi. Oamenii. Așa că degeaba umpleți frigiderele PmB, Ministerul Mediului, Garda de Mediu, Firea, etc. Ba chiar am văzut de dimineață că și ei au ieșit în conferință să dea din umeri. N-au auzit de Urlalia. Așa e când uiți de tradiții.

Sursa foto: Daniel Coman

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro