Ministerul Apărării se implică în construirea Centrului Medical de la Mănăstirea Dealu

Magazin Orient

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, s-a aflat astăzi într-o vizită oficială în județul Dâmbovița ce a inclus și șantierul deschis în fostul spital de la Mănăstirea Dealu, unde Asociația Militarilor Veteranilor și Veteranilor cu Dizabilități (AMVVD) dorește construirea unui centru de recuperare. În România, nu există o altă asemenea unitate medicală.

Momentan una dintre soluțiile agreate și de ministrul Fifor ar fi transferul terenului de la Mănăstirea Dealu, din proprietatea Primăriei Târgoviște în proprietatea ministerului, pentru că acesta să poată finanța viitorul Centru. Primăria ar urma să primească în compensare un alt teren aflat în proprietatea ministerului. Nu este foarte clar care vor fi rolurile exacte ale Asociației Militarilor Veteranilor și Veteranilor cu Dizabilități (AMVVD) și ale Asociației Valleriana care gestionează în prezent acest proiect. După întâlnirile oficiale, ministrul a avut și discuții într-un cadru informal cu reprezentanții celor două asociații. Ulterior, pe pagina sa de facebook a apostat un mesaj în care asigură Asociația Militarilor Veteranilor și Veteranilor cu Dizabilități că oricare va fi soluția aleasă “Centrul de recuperare va rămâne proiectul Asociației“.

Am explorat împreună cu ei posibile soluții prin care să-i sprijinim concret pentru realizarea investiției. Un astfel de centru ar putea avea un rol important în recuperearea și tratarea veteranilor răniți în teatrele de operații, iar Ministerul Apărării Naționale are și interesul și disponibilitatea deplină să sprijine un asemenea proiect.

Remarcabilă și de toată lauda implicarea partenerilor Asociației și a autorităților locale dâmbovițene pentru ca acest vis să prindă contur. Va fi mult de lucru, dar veteranii noștri au dovedit deja, prin misiunile îndeplinite în teatrele de operații, că știu să treacă peste orice încercare cu determinare, forță, curaj și tenacitate. Vor izbândi cu siguranță și în aceasta

Foarte important de precizat, și am discutat despre aceasta cu conducerea AMVVD: indiferent de formele de sprijin pe care ni le va permite cadrul legal, Centrul de recuperare va rămâne proiectul Asociației, care l-a gândit, pentru a cărui implementare luptă cu atâta dedicare și care va știi cel mai bine să-l gestioneze.” (Mihai Fifor)

Sursa foto – facebook Mihai Fifor

Valeriana Comedie
Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro