METEO: Weekend cu de toate: caniculă, disconfort termic, local averse și descărcări electrice

Distribuie:

PROGNOZĂ METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL 04.07.2020 ORA 09 – 05.07.2020 ORA 09

Vremea se va menține călduroasă, local caniculară după-amiaza, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge, și pe arii restrânse va depăși, pragul critic de 80 de unități. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, mai ales începând din orele serii, local averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 36 de grade, iar cele minime între 16 și 22 de grade.

LA MUNTE

Instabilitate atmosferică va fi temporar accentuată, iar mai ales după-amiaza și noaptea se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp. Valorile termice vor scădea ușor față de ziua precedentă.

PROGNOZĂ METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL 05.07.2020 ORA 09 – 06.07.2020 ORA 09

Vremea va fi caldă, caniculară după-amiaza în estul regiunii, unde disconfortul termic se va menține ridicat. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, averse, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și izolat grindină. Ploile vor avea mai ales caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, local cantitățile de apă vor fi mai însemnate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 și 35 de grade, iar cele minime între 16 și 22 de grade.

LA MUNTE

Instabilitatea atmosferică se va menține accentuată și se vor semnala averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină. Ploile vor avea mai ales caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, local cantitățile de apă vor fi mai însemnate. Valorile de temperatură nu vor avea variații semnificative față de cele din intervalul precedent.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro