Membrii Asociației “Neamunit”” Târgoviște, prezenți în tabăra pilot din satul Galeșu, județul Argeș – GALERIE FOTO

A consemnat Bogdan Marius Amer1knu

Asociația Neamumit, având printre membrii fondatori și pe cunoscutul tenor târgoviștean Vlad Miriță și condusă de Aureliu Surulescu, a organizat o tabără pilot pe care dorește să o extindă la nivel național în anii următori, urmând ca la aceasta să participe colegi din toate filialele din țară. Programul taberei e delimitat de datele 10-16 iulie, cu prezența filialei din București, având atașați și câțiva membri ai filialei Târgoviște. Din acțiunile desfășurate în exteriorul taberei putem enumera voluntariate în gospodării și nu numai la familiile nevoiașe sau în incapacitate de muncă, pietruind drumuri sau strângând fânul în căpițe, în timp ce în tabăra amplasată în locul unui fost stadion, cei prezenți au parte de ateliere meșteșugăresti, mânuirea spadei, tras cu arcul, focuri de tabără, conferințe cu profesori și preoți din zonă, cu teme legate de credință, unitate și identitate.

La umbra Crucii, seara participă la slujba Vecerniei la biserica din sat, Sfinții Împărați Constantin și Elena, îmbrăcați in porturi populare sau tricouri cu domnitori ai României. Creștini dar și patrioți, interpretează imnul de stat la deșteptare și la stingere, când se ridică sau coboară drapelul României.

În ziua de sâmbătă este programată ridicarea unei troițe care va marca 4 ani de activitate în cinstea Luptătorilor Anticomuniști – Haiducii Muscelului și în onoarea eroilor căzuți pe tot cuprinsul țării, cu sprijinul asociației, însoțită de un catarg unde va fi arborat tricolorul, marcând cea mai importantă acțiune din cadrul acestei tabere.

Duminică, în ultima zi, începând cu orele 16:00, va avea loc o horă la care vor participa și locuitorii satului, îmbrăcați în porturi populare, cât și amsamblul folcloric “Doina Bascovului”, inițiativă luată în urma aspectului că din anii ’50 această tradiție a dispărut, având o perioadă scurtă prin anii ’90 în care s-a reîncercat reluarea tradiției. După 75 de ani, duminică va fi prima dată când la această horă vor participa și oameni din satele vecine cât și oaspeți din țară, fiecare îmbrăcând propriile porturi, specifice zonelor de unde provin.

Membrii asociațiației Neamumit sunt recunoscuti pentru acțiunile sociale, umanitare dar și culturale din București și din țară unde există filiale și au ca motto vorbele Sfântului Ioan Gură de Aur: “Cuvintele sunt cărările faptelor.”

Pentru contact: [email protected]


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro