Medicii radiologi fug de Târgoviște! Ar avea prea mult de muncă

O petiţia lansată în mediul online, săptămâna trecută, și promovată pe rețelele de socializare, prin care dâmboviţenii erau îndrumaţi să –şi exprime părerea asupra  subiectului privind instituirea  unui program non stop la Secţia CT (Tomografia Computerizată) a SJUT a fost “desfiinţată” de managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, dr. Claudiu Dumitrescu.  Acesta consideră petiţia nefondată  întrucât Tomograful Spitalului Judeţean  lucreză în regim permanent, cu excepţia a 7 ture de noapte care nu pot fi acoperite din cauza faptului că unitatea medicală se confrunctă cu o criză acută de medici radiologi. Aceştia nu se înghesuie să vină la Târgovişte când aud de numărul foarte mare de investigaţii tomografice care se fac aici, în interval de 24 h.

Conducerea SJUT ia în calcul  să acopere turele de noapte cu asistenţi, dar pentru asta trebuie să obţină avizele necesare de la CNCAN.   „Petiţia, eu o consider uşor aberantă, pentru că nu-şi avea rostul sub forma în care a apărut având în vedere că se cerea sprijinul populaţiei în a implica autorităţile locale, aici incluzând managerul SJUT şi probabil CJD, pentru că acestea sunt forurile de conducere ale spitalului, în a demara formalităţile pentru a avea un program non stop, pe care noi îl avem,  cu excepţia a 7 ture de noapte care se motivează prin faptul că avem un deficit de medici radiologi. Avem doar 4 medici radiologi cu competenţă Tomograf. Ca atare noi ne-am adresat CNCAN (Comisia Naţională pentru Controlul A ctivităţilor Nucleare), forul superior care supervizează activitatea medicală nucleară şi aşteptăm un răspuns, deşi pot să spun că şi aici suntem la limita legii, pentru că noi  dorim să facem turele respective cu asistenţii, dar să vedem dacă vom avea avizul legal necesar urmând ca, pe timpul acestor ture acoperite doar cu asistenţi, să facem o interpretare rapidă şi mai sumară a Tomografului fie cu medicii neurologii, fie cu cei de la Urgenţă care recomandă, pentru că doar ei vor avea dreptul să recomande pe turele respective, acestea fiind urgenţele cărora ne adresăm cu această investigaţie. O altă variantă este să facem şi un contract de interpretare online cu un radiolog care să ne transmită o interpretare completă. Medicii radiologi sunt greu de găsit. Cei care au venit  la discuţii la SJUT au refuzat continuarea demersurilor pentru scoaterea la concurs având în vedere numărul maxim de investigaţii pe 24 h… Deşi avem un contract mai bun cu Casa de Sănătate, faţă de anii anteriori, în ceea ce priveşte finanţarea investigaţiilor, noi stăm cu “biciul” pe medicii radiologi şi ei, săracii, fac un număr superior de investigaţii… până se întâmplă să se strice  aparatul, lucru care ne blochează activitatea minim 2-4 zile”, a precizat dr. Claudiu Dumitrescu, managerul SJUT.

În perioada în care publicația noastră a documetat acest material, petiția a fost ștearsă, cel mai probabil  de către inițiator (Bogdan Grapă), după ce adunase câteva zeci de semnături.

 

Distribuie:

Locuri de munca

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

: 3 ganduri despre “Medicii radiologi fug de Târgoviște! Ar avea prea mult de muncă

 • 4 septembrie 2018 at 22:15
  Permalink

  Fug de spaga pe care trebuie sa o dea lui Dumitrescu!

  Reply
 • 4 septembrie 2018 at 21:31
  Permalink

  Problema tomografului din Targoviste are o poveste lunga. Daca faci o programare prin medicul de familie si medicul specialist , deci cu costuri suportate de Casa de Asigurari de Sanatate ai de asteptat si la Spitalul de Urgenta si la firma din apropiere Promed intre 3-6 luni daca te duci cu banii in mana la Promed faci tomografia pe loc. Deci alta e problema ..nu lipsa specialistilor.. ci lipsa banilor in sitemul Asigurarilor de sanatate. Todeauna c….l amestecat pute. Ca de aia e tot timpul coada la Spitalul de Urgenta cu oameni care nu au… nici o urgenta.Parerea mea ca urmare a propriei experiente.

  .

  Reply
  • 5 septembrie 2018 at 0:38
   Permalink

   Ambele comentarii sunt deplasate…..primul nici numerita comentat.
   As vrea sa va spun dle Enache ca va inselati amarnic , chiar nu sunt specialisti ….si nici nu vor sa vina.
   Probabil spitalul este plin de pacienti care nu au o urgenta dar asta pentru ca oamenii nu inteleg sa se trateze la medicul de familie , in ambulatoriu si sa apeleze la specialistii departamentul de urgenta doar daca este necesar acest lucru.
   Despre cel care a initiat petitia online va pot spune ca nu este medic…este fiu de medic , ambii in relatie contractuala cu Spitalul Judetean , si sunt persoane care cunosc foarte bine realitatea dar din pacate traim in Romania si de ceva vreme ne rezolvam problemele “online”. Cand isi ridica drepturile salariale este multumit dl Bogdan Grapa???
   As vrea sa va spun dle Enache ca nu am auzit niciun medic comentand ceea ce face un arhitect(stiu ca sunteti in aceasta breasla), desi sunt foarte multe lucruri de comentat la acest capitol in Targoviste….si ma asteptam sa fiti obiectiv asa cum mi se parea ca sunteti de obicei.
   tuturor celor care fac astel de comentarii le as sugera sa petreaca o noapte intr o garda , nu ca pacient ……ca simplu observator .
   cu siguranta nu vor mai comenta astfel de lucruri.

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro