Mărturisiri șocante ale unei femei agresate de soț, în cadrul unei mese rotunde, dedicate campaniei de prevenire a violenței în familie “Aripi Frânte”, la Târgoviște

 

În cadrul campaniei de prevenire a violenței în familie “Aripi Frânte”, coordonată de Inspectoratul de Poliție Judeţean Dâmbovița și Asociația “Necuvinte”, polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității Dâmbovița au organizat astăzi la Târgoviște o masă rotundă pe tema violenței în familie. La activitate au participat, alături de reprezentanți ai instituțiilor organizatoare, Direcției de Asistență Socială Târgoviște, Universitatea Valahia, psihologi și ai altor asociații care luptă pentru drepturile femeilor.

Lansată la nivel naţional în cursul anului 2016, campania „Aripi Frânte” are ca punct central documentarul „Aripi Frânte” care prezintă situaţia victimelor violenţei domestice din România prin câteva cazuri ale unor deţinute din Penitenciarul de Femei Târgşor.

Scopul campaniei constă în informarea potențialelor victime ale violenței în familie cu privire la posibilitățile pe care le au de a se apăra împotriva agresorilor și se adresează persoanelor care înțeleg că se află într-o situație de tip abuziv și fac primii pași spre a ieși din acel mediu.

 În primele 6 luni, în 2016, au fost înregistrate aproape 9000 de loviri sau alte violențe. Cunoaștem că majoritatea dintre ele se încheie cu un referat de clasare prin împăcarea sau retragerea părților, deoarece victimele nu au curajul să meargă mai departe.– agent șef principal de poliție Victor Bucuroiu

Un invitat surpriză a fost o victimă a violenței în familie, o doamnă care a împărtășit din experiențele de necrezut prin care a trecut alături de fostul soț, care a supus-o la violențe fizice și psihice, într-o familie în care au crescut doi copii.

Reprezentanții Centrului Rezidențial Împreună vom reuși din Târgoviște au vorbit despre beneficiile de care se bucură cei care ajung, în urma suferințelor cauzate de abuzul în familie. DE asemenea, directorul adjunct al DAS Dâmbovița, Marcela Iordache, a dat asigurări că cei care au nevoie fie și doar de consiliere o pot obține în cadrul acestui centru.

Am ajuns în centrul de asistență socială din întâmplare, pentru că violența a fost dusă la extrem de către soțul meu și, în momentul în care am considerat că am fost agresată atât de tare, încât am încercat să îmi iau viața la 3 dimineața, în baie, fiind singură cu el în casă, am avut un singur gând. Dacă nu sunt în stare să scap din ghearele lui, sunt în stare să mor acum, singură și mi-am folosit forța fizică, pentru a ieși din casă. Am țipat, au ieșit vecinii. Mi-a trebuit o lună jumătate să mă ridic în picioare apoi.  –victimă a violenței domestice

În anul 2016, potrivit statisticilor dâmbovițene, au fost înregistrate 54 de ordine de interdicție, dintre care 8 încălcări, soluționate cu dosare penale.

 

 

 

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro